Μενού ρυθμιστή φόρτισης Mppt solar charge controller




Θα δούμε τη συνδεσμολογία, τις λειτουργίες και τις ρυθμίσεις που μας επιτρέπει να κάνουμε ο ρυθμιστής φόρτισης mppt solar charge controller.
ΠΡΟΣΟΧΗ Έβαλα 24βολτο πάνελ και η τάση πάνελ και μπαταρίας ήταν πάντα η ίδια, που σημαίνει ότι κάνει απλά γεφύρωση και λειτουργεί όπως ο pwm. Τον επέστρεψα και πήρα έναν πραγματικό MPPT και είδα τελείως διαφορετική απόδοση. Ωστόσο δούλευε όμορφα και αν είχα βάλει 12βολτο πάνελ θα ήταν μια καλή λύση για μικρό σύστημα.

Καθώς υπολόγιζα ποιο είναι το καλύτερο σύστημα για να εκμεταλλευτώ την ηλιακή ενέργεια, είχα χαθεί μέσα σε επιλογές και υπολογισμούς, με αποτέλεσμα να μην ξεκινάω ποτέ. Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω με ότι διέθετα και με ένα οικονομικό πρώτο σύστημα.
Στα παρακάτω βίντεο θα δείτε όλη την προσπάθειά μου βήμα βήμα, τα αποτελέσματα, το κόστος σε κάθε βήμα και τις επόμενες κινήσεις μου.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Τα βίντεο αυτά δεν είναι οδηγός εγκατάστασης, είναι δοκιμές οι οποίες κρύβουν αρκετούς κινδύνους. Ο σκοπός των βίντεο είναι ψυχαγωγικός και μέσα από αυτά μπορείτε να βγάλετε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα και να κάνετε και εσείς τις δικές σας επιλογές.

Βίντεο από το κανάλι Empnoia Crafts and DIY


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

7 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Φίλε κάνεις ένα λάθος Το διατυπώνεις πολύ λάθος Αυτός δεν είναι τύπου MPPT είναι μάρκα mppt Αυτός είναι pwm η οποία εταιρία έβαλε τη φίρμα MPPT ουδεμία σχέση έχει με mppt καμιά φορά μπερδεύεσαι Πρόσεχε πως τα διατυπώνεις Γιατί κανένας θα νομίζει ότι αγοράζει mppt ενώ αγόρασε pwm θα συνδέσει λάθος στην Τάση και θα κλαίει τα λεφτά του Λοιπόν τα διατυπώνουμε σωστά όσο γίνεται έτσι γιατί αυτά Έχουνε πενηντάρικα κατοστάρικα και λοιπά και ο κόσμος για να βγάλει τα λεφτά τα βγάζει δουλεύοντας δεν τα βρίσκει στο δρόμο και στο δρόμο να τα βρεις σκυβει και να τα μαζέψει λίγο πιο σωστά όσο μπορείς

  2. Δεν είναι MPPT δυστυχώς… Ο κατασκευαστής το ονόμασε MPPT για να πουλήσει πολλά κομμάτια, παραπλανώντας τους υποψήφιους αγοραστές. Το δοκίμασα στο 1/3 της ισχύος, και η θερμοκρασία έφτασε τους 60 βαθμούς Κελσίου ! Εχει ωραίες ενδείξεις, αλλά χρειάζεται απαραιτήτως ανεμιστηράκι από P.C. Δεν το συνιστώ… 😁

  3. Όλα αυτά είναι τόσο ενδιαφέροντα που όλη η σειρά των βίντεο μπορεί να οδηγήσει βήμα βήμα και μηχάνημα μηχάνημα κάποιον εντελώς άσχετο να τολμήσει να βάλει φωτοβολταϊκά. Μπράβο Δημήτρη 😊