Πώς να βάψετε ή όχι μόνοι σας το αυτοκίνητο. Περιποίηση πλαστικών, ξεθάμπωμα φαναριών και χτυπήματα.




Εεεεεεεεεεεεε (βλέπω ότι το κάνω όταν μιλάω, οπότε είπα να το βάλω και στον γραπτό λόγο μου).
Δείχνω την δική μου προσπάθεια στο να βάψω το αυτοκίνητό μου. Τα υλικά, τα εργαλεία, οι ευκολίες, οι δυσκολίες και το αποτέλεσμα. Ξεθάμπωμα φαναριών, περιποίηση πλαστικών.
Όταν το χρώμα του αυτοκινήτου σου έχει καταστραφεί και το κόστος βαφής είναι υψηλό, σε φέρνει σε προβληματισμό. Δεν υπάρχει αντικειμενική απάντηση στο αν αξίζει ή όχι. Έχει να κάνει με το πόση αξία δίνεις εσύ για το αυτοκίνητό σου, πόσο θες να το κρατήσεις, πόσο σημασία δίνεις για την κατάστασή του κλπ.
Με τα δικά μου κριτήρια επέλεξα να βελτιώσω την εμφάνιση του αυτοκινήτου μου μόνος μου, γνωρίζοντας ότι δεν θα έχει το επαγγελματικό αποτέλεσμα, αλλά θα είναι μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα στο κόστος και το αποτέλεσμα. Όταν έχεις ένα γερασμένο αλλά καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο, το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να το κρατήσεις μέχρι την πρώτη ασύμφορη ζημιά. Οπότε δεν θα μπορούσα να διαθέσω μεγάλο ποσό για την εμφάνισή του. Για να μην πω ότι δεν το έχω και για να το διαθέσω, αλλά και να το είχα να ξέρετε ότι σε εργαλεία θα το χάλαγα.
Όπως και να το βλέπεις, μετά το βάψιμο μιλάς για άλλο αυτοκίνητο. Ένα καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο για μένα, είναι το ίδιο αξιοπρεπές με ένα καινούργιο. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε και σαν οικονομολόγοι. Μπορούμε να σκεφτόμαστε πιο απλά, να χαιρόμαστε αυτό που έχουμε και να το αξιολογούμε με βάση την δουλειά που μας κάνει και όχι με την εμπορική του αξία.

Είμαστε ο Δημήτρης και η Βίκυ και δημιουργούμε χειροποίητα αντικείμενα κυρίως από ξύλο, νήμα και ύφασμα. Στο κανάλι μας μπορείτε να παρακολουθήσετε κατασκευές βήμα βήμα, διάφορα μαστορέματα, συζητήσεις για σχετικά θέματα, αξιολόγηση εξοπλισμού, υλικών και πολλά άλλα. Μπορείτε να μας στηρίξετε πατώντας εγγραφή στο κανάλι μας.
H μουσική που συνοδεύει τα βίντεό μας, είναι από τον Athan Hilaki και μπορείτε να τον απολαύσετε εδώ:
Η σελίδα μας στο facebook που μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τις δημιουργίες μας είναι:
Κάποιες δημιουργίες που διαθέτουμε προς πώληση μπορείτε να τις δείτε εδώ:

Μπορείτε να βρείτε μοναδικά χειροποίητα προϊόντα Ελλήνων χειροτεχνών εδώ:
Δικά μας χειροποίητα προϊόντα μπορείτε να βρείτε εδώ:
Είδη για το σπίτι μπορείτε να βρείτε εδώ:
Τεχνικούς διαφόρων ειδικοτήτων για το σπίτι μπορείτε να βρείτε εδώ:

Facebook /
Ε-shop /
Εργόχειρο Βαμβακά /

Βίντεο από το κανάλι Empnoia Crafts and DIY


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

21 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Προσπαθώ να καταλάβω αυτοί οι 8 που πάτησαν dislike τι δεν τους άρεσε. Μπράβο για την δουλειά το αποτέλεσμα και το βίντεο.

  2. Τουλαχιστον να εριχνες λιγο νερο κατω η να περιμενες μια αλλη μερα χωρις τοσο αερα ευχομαι το αποτελεσμα σου να μην ειναι σαν το πορτοκαλι βασικα ευθυνεται το μπεκ απο το μπιστολι σου επισης ποσο το εχεις ανοιξει δλδ η βενταλια σου και επισης το λαδι που πεταει το κοφλερ σου ηθελε φιλτρο να τα σταματαει

  3. εγω θα πω οτι επειδη ειμαι και εγω στη φαση να βαψω μονος μου το αυτοκινητο μου μολις μπορεσω καπος ετσι στην υπαιθρο ειτε σε καποιο δανεικο κλειστο γκαραζ η αποθηκη κατω απο το αμαξι θα εβαζα ναυλον η χαρτονια απο αυτα που εχουνε οι παλετες με τα αναψυκτικα και τα νερα.ευτηχωσ τετοια εχω προσβαση να βρω εκατονταδες λογο εργασιας.ο λογος ειναι οτι οταν βαφεις χαμηλα πορτες π[ροφυλακτηρες και τα σχετικα σηκωνει και σκονη μαζι.αυτη ειναι η γνωμη μου.και νομιζω οτι φενεται και λογικο αυτο.ειτε λοιπον σε υπαιθρο ειτε σε καποιο γκαραζ αποθηκη μεχρι και στο εδαφοσ θελει καποιο ειδοσ μονωση που προανεφερα

  4. δεν εχει σιμασια επιδη ειναι παλιο αμαξι οποτε δε θα κανω καλη δουλεια οτι αμαξι και να ειναι πρεπει να κανεις καλη δουλεια πολοι που πηραν καινουρια αμαξια το μετανιοσαν

  5. το οτι σου βγήκε το χρωμα λιγο άγριο παρόλο απο το βερνίκι επειδη μετα απο το τελευταιο χέρι βαφης ηθελε τρίψιμο με 1500αρι 2000αρι και 2500αρι με νερο για σου γιαλιζε και μετα 2 με 3 χερια βερνικι

  6. μπραβο φιλε φοβερος και πολυ καλο βιντεο.Εχουμε το ιδιο αυτοκινητο στην οικογενεια σε ασημι.Χωρις να ξερω τη διαδιασια θα του εδινα αυτο το 5% αγαπης που του στερησες.Μονο και μονο για να φανει ακομα καλυτερα το εργο σου

  7. Μια χαρα! καλα εξηγηθηκες και μονο οτι φτιαχνεις χωρις μαστορους ειναι τελειο!!! Μπουκα εισαι??

  8. Εγώ θα σταθώ στην εισαγωγή σου…!! Καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο που το θέλεις για να κάνεις τη δουλειά σου..!! Και ναι.., το αυτοκίνητο είναι ένα εργαλείο για να σε εξυπηρετεί με ασφάλεια και όχι να το εξυπηρετείς και να σου τα τρώει. Δεν είναι βιτρίνα. Μια χαρά το έκανες και μπράβο για το κουράγιο σου. Βάψιμο στην ύπαιθρο και με αέρα…?? Αρχηγός…(εύχομαι βέβαια να μην άχνισες τη "βιτρίνα" κάποιου γείτονα..!!!! Και εγώ το ίδιο θα έκανα σε ένα clio 2 που έχω και έχει ξεφλουδίσει μέχρι λαμαρίνας από τον ήλιο αλλά δεν το βάφω για να μην το τρίψω και χαλάσω το εργοστασιακό γαλβάνισμα. Τη δουλειά του την κάνει μια χαρά και έτσι. Πολύ καλοσυντηριμένο με τα αμορτισεράκια του, τα λαστιχάκια του, τα φρένα του, τα γκάζια του. Το ξεφλούδισμα θα σκέφτομαι…?? Πέρυσι κάναμε όλη η οικογένεια ταξίδι 5000 χιλιόμετρα γυρίζοντας όλη την Ελλάδα με αυτό.

  9. Πέρασες λίγα χέρια μπογιά και βερνίκι.

    Το βερνίκι για να μπιμπικιάσει η το ρίχνεις από πολύ μακριά η δεν έχεις ρυθμίσει σωστά το πιστόλι σου και ρίχνει λίγο σε μορφή άχνας. Το δύσκολο με το βάψιμο είναι το βερνίκωμα.

    Αν ρίξεις πολύ και από κοντά κάνει τρεξίματα, αν ρίξεις λίγο η από πιο μακριά κάνει το αποτέλεσμα που έχεις.

    Πάντως νομίζω πως για πρώτη φορά τα κατάφερες μια χαρά και με αυτόν τον αέρα, χαρας το κουράγιο σου

  10. Μπράβο ρε μάγκα θαυμάζω το θάρρος σου. Υπαίθριο βάψιμο αυτοκινήτου δεν έκανε ποτέ κανείς……και με αεράκι κιόλας.Το πάλεψες γερά και τα κατάφερες αρκετά καλά για κάποιον που δεν έχει εμπειρία από πιστόλι βαφής. Αυτό που δεν κατάλαβα είναι γιατί χρώμα και μετά βερνίκι ? Εγώ ξέρω, μπορεί και να είναι λάθος, τα αυτοκίνητα βάφονται απευθείας με χρώμα που περιέχει το βερνίκι μέσα [εκτός και εάν το έχεις αναφέρει στο βίντεο αλλά λόγω το ότι δεν έχω καλό ήχο δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω την διαδικασία που αναφέρεις] και έτσι δεν χρειάζεται μετά την βαφή γυάλισμα. Μια χαρά πάντως και προφανσουνώς θα έδωσες το κουράγιο σε πολλούς να το τολμήσουν…….γιατί το χιλιαρικάκι διαθέσιμο για βάψιμο αυτοκινήτου υπάρχει πλέον στα χέρια ελαχίστων.

  11. @Empnoia handmade το λαθος στο βερνικι ηταν το οτι εριξες λιγο.εννοειται και στο χρωμα εριξες λιγο,αλλα αν εριχνες σωστη ποσοτητα βερνικιου,θα καλυπτες το λειψο χρωμα…..οι ποσοτητες που εριξες ηταν το λιγοτερο υποτριπλασιες…..δεν πειραζει ,μαθαινεις……

  12. Θα μπορούσες και καλύτερα το βερνίκι δεν πρέπει να έχεις ιδέα να ρυθμίσεις το πιστόλι.