Σφάλματα που κάνουμε στην ηλεκτροκολληση … πως μπορούμε να τα διορθώσουμε ..




Τι λάθος κάνουμε και δεν έχει η κολληση μας τα ποθητά αποτελέσματα … τεχνικές. Βήμα βήμα

Βίντεο από το κανάλι SK METAL SPIROS


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

29 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Φίλε μου Σπύρο καλά τα λες αλλά όλα είναι θέμα να νιώθεις, αν δεν νιώθεις δεν κολλάς και υπάρχουν πολλοί σιδεράδες σε εισαγωγικά που δε νιώθουν

  2. βασικες πληροφοριες δεν γνωριζω
    π.χ σε ποσα χιλιοστα λαμαρινα με Χ τυπο ηλεκτροδιου τι ρευμα να βαλω;
    ηλεκτροδια ποιες ειναι οι διαφορες τους και σε τι ρευμα τα δουλευουμε

  3. Φίλε μου ωραία τα λες στην αρχή για καθαρές επιφάνειες αλλά εχθές που κολλούσα σε ένα σκαλιστήρι (αγροτικό μηχάνημα) 30+ χρόνων με την σκουριά και το χώμα να κάνουν πάρτι και έχοντας μαζί μόνο 2.5 ηλεκτρόδιο, ήμουν στα 100 με 110 Α. Νομίζω ότι είναι πολλοί οι "κανόνες" για την σωστή κόλληση και με την εξάσκηση γινόμαστε καλύτεροι. Δεν ξέρω να κολλάω απλά καταθέτω την άποψη μου.

  4. ειμαι αρχαριος και εχω παρατηρησει οτι σε μια παλια ηλεκτροσυγγοληση για να πετυχω το ιδιο αποτελεσμα με μια καινουργια ινβερτερ χρειζετε περισσοτερα αμπερ η παλια ισχυει κατι τετοιο οτι αναλογα την ηλεκτροσυγγοληση τα αμπερ που αποδιδουν διαφερουν?

  5. Sostes omos kolao 25 xronia , to vasiko einai to xeri ke to afti , na akous to metalo k to elektrodio , ksero ton kaliteri sinkoliti stin Elada , pou kolai mexri piesi 1000 bar ,

  6. ΕΙμαι ερασιτέχνης και αρχάριος . Φτιάχνω μια πέργκολα με μαυρο στραντζαριστό βαρέως τύπου .
    Χάρις δε σένα ανακάλυψα οτί δουλεύω με χαμηλα αμπέρ (από φόβο για τρύπες ).
    Ευχαριστώ !

  7. Πολλές καλημέρες φίλε Σπύρο. Πολλές καλημέρες σε όλους!!! Άλλο ένα πολύ κατατοπιστικό βίντεο!!! Αλλά ο τρόπος που τα λες φίλε δεν υπάρχει!!! Κάποτε τα μαστοριά μας είχαν ρημάξει στο φαπα. Δεν λέω καλή και η φαπα αλλά αν είχαν και το λέγειν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα!!! Λες βρε παιδί μου ότι έπιναν το αμίλητο νερό. Εμένα πάντως σε καλό μου βγήκε η φαπα παντός!!! Έφαγα μια καλή στα 14 που μου κόλλησε το τσιγάρο στα μούτρα,και από τότε δεν ξανακαπνισα ποτέ!!! Το λέγειν παντός νομίζω ότι είναι καθοριστικό!! ΚΑΙ Ο ΦΊΛΟΣ ΜΑΣ Ο ΣΠΎΡΟΣ ΤΟ ΈΧΕΙ!!!! Αν ήταν δάσκαλος σε τεχνικό σχολείο πολλά παιδιά θα αγαπούσαν την τέχνη!!! Χωρίς παρεξηγήσεις, μπορεί και άλλη από την παρέα να είναι στο ίδιο επίπεδο με το Σπύρο αλλά εγώ αυτόν ακούω και βλέπω… Επειδή δεν έχω fb θα παρακαλούσα τα σχόλια αυτόν που κατέχουν την τέχνη να είναι ποιο διευρυμένα,θα μας είναι πολύ χρήσιμα. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!!!!!

  8. Εχω μια ηλεκτροκόλληση που μου έχει δώσει ο θείος μου, παλιά, πολύ βαριά δεν γράφει τίποτα επανο και ο δείκτης που ριθμίζεις τα αμπέρ έχει νούμερα επάνω 12345… σε πιο νούμερο να το βάλω για να κολλησω 3ρα σιδερογωνια με 2.5 ηλεκτρόδιο; έχω φτιάξει ένα μελισοκομικο καρότσι αλλά χάλια αποτέλεσμα. έχω χέρι! Αλλά το γαζί μου μοιάζει το 3ο που έκανες..

  9. ΦΥΛΕ ΣΠΥΡΟ ΓΕΙΑ ΣΟΥ.ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΟΛΥΣΙΖΙΤΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ.ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΜΠΕΡ.ΑΚΡΗΒΙΑ.Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΚΟΛΛΗΣΗ ΗΤΑΝ ΜΕ ΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΤΕΡΗ 70 ΑΜΠΕΡ .ΣΤΑ ΑΠΛΑ ΣΤΡΑΤΖΑΡΙΣΤΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ ΟΛΟ ΩΡΙΖΟΝΤΙΟ .ΣΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΣΠΥΡΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΚΟΛΑΩ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΜΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΞΑΣΚΙΣΗ ΘΕΛΙΣΗ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΑΙ ΔΟΚΙΜΙΑ.ΚΑΤ ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΓΙΟΥΤΙΟΥΜΠ ΕΝΑΝ ΠΑΡΟΥΣΕΙΑΣΕ ΜΙΑ ΜΑΡΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΧΑΛΙΑ.ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΣ ΕΦΤΕΓΑΙ Η ΣΥΣΚΕΥΗ.ΤΟΝ ΚΡΑΖΑΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.ΚΑΠΙΟΙ ΣΠΥΡΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗ ΣΟΥΝ ΤΙΣ ΓΝΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΙΡΕΙΣ ΚΑΠΙΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΕΟ ΑΠ ΟΛΛΑ ΤΑ ΜΑΣΤΟΡΕΜΜΑΤΑ ΟΙ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ.ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟΝΙΖΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟΥ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΣΧΟΛΥΘΕΙΚΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΚΑΤΕΧΩ.ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΣΟ ΤΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ.ΦΥΛΙΚΑ ΣΠΥΡΟΣ.

  10. Γεια σου Σπύρο αρχηγέ πολύ ωραίο το βίντεο πολύ κατατοπιστικό. Φίλε μου μία ερώτηση αν μπορείς να βοηθήσεις υπάρχει κάποιο σπρέι που όταν κολλάω να μην πηγαίνουνε σφαιρίδια από την κολλήσει και μου χαλάνε το υπόλοιπο κατά ακρίβεια Έφτιαχνα ένα εξολΚέα Για να βγάζω τα ρουλεμάν από κάδο πλυντηρίου και μου πηγαίνουνε σφαιρίδια στον άξονα υπάρχει κάποιο Σπρέι ευχαριστώ εκ των προτέρων φιλιά σπυρος!!!?

  11. Εκείνο που έχω παρατηρήσει είναι ότι όταν το ηλεκτρόδιο είναι σε όλο το μήκος του , καινούργιο δλδ ζητάει περισσότερα Αμπέρ καθώς καίγεται και μικραίνει τό μήκος του καίγεται ευκολότερα και με λιγότερα Αμπέρ. Αυτό πρακτικά πώς το αντιμετωπίζουμε.
    Επεξηγηματικό το βίντεο. Μπράβο Σπύρο.

  12. Καλημέρα και συγχαρητήρια για τα βίντεο σού. Θέλω να μας πεις για τα γαλβανιζέ ηλεκτρόδια . Δεν ήξερα ότι υπάρχουν και μου τα σύστησε ο σίδερας που αγόρασα μερικά στρατζαριστα 14χ14 mm γαλβανιζέ. Έχω κάνει αρκετές κατασκευές εντελώς ερασιτεχνικά και μπορώ να πω ότι τα έχω καταφέρει αρκετά καλά. Συνήθως κόλλαγα με κλασσικό ηλεκτρόδιο σιδήρου αλλά και με ανοξείδωτο που είδα από ένα βίντεο σού. Δυστυχώς όμως τα συγκεκριμένα για γαλβανιζέ στα 2.5mm και μέσο αμπεραζ τα 60 δεν είχα τα επιθυμητά αποτελέσματα…. πολύ χαμένη κοληση και βρομιά αλλά και στα 80 Αμπερ είχα το αντίθετο…. πολλές τρύπες και λιώσιμο της πάστας χωρίς πάλι να έχω στιβαρή κολλήσει! Εάν δεν σου είναι κόπος δες αυτά τα ηλεκτρόδια