Τρυπάνια σπειρώματος και διάτρησης VOLKEL




Πως μπορούμε να κάνουμε σπειρώματα γρήγορα με άρτια αποτελέσματα βήμα βήμα

Βίντεο από το κανάλι SK METAL SPIROS


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

40 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Μπράβο κ Σπύρο ,πολύ κατατοπιστικό το βίντεο !!!! Αν μπορείς κάποια στιγμή να μας δείξεις και κάτι για εξώλκιση βίδας με χαλασμένο κεφάλι!!

  2. Σπύρο έμαθα από εσένα την πάστα Karnasch είναι ότι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα σαν λιπαντικό κοπής. Μία καλοπροαίρετη παρατήρηση, τα τρυπάνια και γενικά τα εργαλεία κοβαλτίου είναι ανώτερα από τα HSS. Η σειρά σκληρότητας στις βασικές κατηγορίες είναι HSS, Τιτανίου, Κοβαλτίου 5%, Κοβαλτίου 8% και τέλος τα κορυφαία αλλά πανάκριβα καρβίδια. Να 'σαι καλά και να μοιράζεσαι μαζί μας τις εμπειρίες σου.

  3. Πληροφοριακά HSS δεν σημαίνει υψηλής ταχύτητας κοπή οποτε προσεκτικά με τις στροφές όταν δουλεύουμε HSS και όσο μεγαλώνει η διάμετρος του κοπτικού μειώνουμε στροφές. Υπάρχουν πίνακες στο διαδίκτυο με τις στροφές ανάλογα με την διάμετρο του κοπτικού.

    Τα HSS-E είναι καλλίτερης ποιότητας αφού περιέχουν 5-8% κοβάλτιο αλλα μια χαρά είναι και τα HSS αν είναι καλής ποιότητας όπως αυτά που έδειξες.

  4. Πολυ ωραια εργαλεια. Το σπειρωμα εχει καποιο τζογο λογω του οτι οι σπειρες ειναι λιγες και το δραπανο χειρος δεν μπορει να παει σταθερα και απολυτα ευθεια. Στο φρεζοδραπανο θα γινοτανε τελειο.

  5. Καλυσπερα Σπύρο.παντα ωρεος. Μπορείς να μου στείλεις την διεύθυνση από το μαγαζί που τα προμιθευτικες. Και εγώ τις γνώμης αυτής είμαι. Μαγαζιά τις γειτονιασμας

  6. Σε ευχαριστουμε για τις συμβουλες….εαν μπορεις καποια στιγμη κανε ενα βιντεο να μας πεις και σχετικα με τα helicoil και γενικα πως μπορουμε να βαζουμε καινουρια σεπιρωματα ,τι τρυπανι θελουμε και τι κολαουζα για συγκεκριμενα σπειρωματα πχ. Μ6 Μ10 για λεπτα μπουζι πχ απο παπακια honda κλπ και τι σημαινουν τα 1D, 2D κλπ

  7. Σπύρο, μπορείς να μετρήσεις με ακρίβεια τί διάμετρο έχει το στέλεχος του τρυπανιού;; (το θέλω για να ελέγξω κάποιο πίνακα)

  8. Καλημέρα Σπύρο…και καλό μήνα !!!

    Ερώτηση: Εκτός από ΜΕΤΡΙΚΟ σπείρωμα, βγαίνουν και σε ΑΓΓΛΙΚΟ, ΙΝΤΣΕΣ ???

    Επειδή και εγώ, με σπουδές μηχανικός εμπορικού ναυτικού, γνώστης πολλών εργαλείων, μηχανημάτων, είδη συγκολλήσεων….αλλά πλέον ασχολούμαι με επισκευές και κατασκευές ποδηλάτων….και σε κάποιες περιπτώσεις, έχω να κάνω με ΑΓΓΛΙΚΟ σπείρωμα.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  9. Φίλε Σπύρο να είσαι καλά για τα βίντεο. Τα εργαλεία της karnasch είναι από τα καλύτερα στον κόσμο ( και ακριβότερα)
    Είναι για σοβαρές δουλειές. Αν σου πέσει στα χέρια κάποιο θα δεις την διαφορά. Πολύ ωραία τα τρυπάνια- κολαουζο που βρήκες, φαίνονται ποιοτικά. Μπράβο που τα δείχνεις στον κόσμο.

  10. άποψη μου είναι πως τα "πολυεργαλεία" πάντα θα είναι κατώτερα από τα εκάστοτε εξειδικευμένα. Οπτικά πάντως φαίνονται ποιοτικά. Αγοράζεις μια συλλογή τρυπάνια και μία συλλογή κολαούζα και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! Ούτε σε βάθος μπορείς να φτάσεις και όταν πας και ανοίγεις τα σπειρώματα με ταχύτητα "ζυγούρι γκιούλμπασι" λογικό θα είναι να μην έχουν και την καλύτερη ποιότητα και ανοχές. Οι πάστες κοπής πάντως είναι κορυφή, κάνουν καλό και στο τεμάχιο που επεξεργάζεσαι αλλά και στο εργαλείο, απλά οι τιμές τους είναι λίγο ανεβασμένες.

  11. Φίλε μου Σπύρο θα σου πω κάτι χωρίς υπερβολή λίγοι άνθρωποι είναι στην κατηγορία την δική σου Είσαι μεγάλη ψυχή σε παραδέχομαι!!!?

  12. πολύ ωραίο εργαλειακι…πιστεύω κάνει θραύση σε αλουμίνια και μαλακούς χάλυβες άλλα σε πιο σκληρά μετέβαλα δεν νομίζω να αντέξει και πολύ

  13. καλησπέρα!!λέγομαι Λευτέρης Ζέρβας και είμαι αυτός που έκανε το σχόλιο για το λάθος τρόπο κοπής με το κλαδευτήρι..θέλω να πώ κάποια πράγματα για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις 1) δεν είπα ότι το κόβεις επίτηδες με λάθος τρόπο 2) συμφώνησα μαζί σου ότι αν το εργαλείο είναι σωστό θα κόψει και με τους δύο τρόπους 3) διευκρίνισα ότι αν υπάρχει πρόβλήμα στο εργαλείο ο πρώτος τρόπος κοπής δε το βοηθάει…4)δεν είμαι δύσπιστος,σέβομαι και σένα και εμένα και τους φίλους που παρακολουθούν και 5)όπως είπες ανταλλάσσουμε απόψεις για να μάθουμε όλοι…συνέχισε,είσαι ικανός,όλα καλά,ωραίο το βίντεο!!!

  14. Σε ευχαριστώ Σπύρο πολυ ωραιο και ενημερωτικό βιντεο , θα πω οτι εκανα μια παραγγελία στο χρησιμοπωλειο και μου ήρθαν την επόμενη μερα και ηταν πολυ εξυπηρέτικοσ ο δημητρησ .

  15. Μπράβο κ πάλι σπυρο είναι ακριβως όπως τα λες όλη την διαδικασία και το πιο σημαντικό μην πάρει κάποιος φθηνά αυτού του τύπου είναι άχρηστα [πάθων]

  16. Καλά, κάποιος έγραψε για το χρώμα στα χερούλια του κλαδευτηριού;!!!!!! (Μερικοί δεν σκέφτονται πολύ!!!)

  17. ωραια εργαλεια αλλα προοριζονται για χρηση σε γραμμες παραγωγης κυριως και σε συνεργεια με καταλληλες εργαλειομηχανες στο χερι για αλουμινιο μπορει σε σκληροτερα υλικα θα πανε χαμενα χωρις οφελος.Θελω να κανω μια παρατηρηση χωρις παρεξηγηση παρολο που εχω τελειωση τη σχολη πολλα χρονια πισω επειδη ειχα ιδιαιτερο ενδιαφερον στην τεχνολογια και την αντοχη υλικων θυμαμαι τα high speed steel ειναι τα γνωστα ατσαλακια η ονομασια τους δεν αφορα ταχυτητα κοπης αλλα τη διαδικασια παραγωγης τους λιγο πανω απο αυτα ειναι τα αερος και απο εκει και πανω ξεκινουν τα υψηλης ταχυτητας τα κεραμικα πλακιδια γενικης χρησης και ακομα πιο πανω τα στερεα καρβιδια που τα χρησιμοποιουν κυριως στα cnc

  18. Ξέρεις την συμπάθια που σου έχω αλλά αυτό δεν είναι ''τέλειο'' σπείρωμα …. έχει ανοχές (τζόγο ) ο κοχλίας …. ή κάνω λάθος ; ούτε λίγο ; 12:10

  19. Αλλο ενα χρησιμο video και ειναι ιδιαιτερα ενδιαφερον να προτεινεις τοσο χρησιμα εργαλεια.Πολυ

    ευκολα και χωρις ταλαιπωρια φτιαχνει κανεις σπειρωμα.Συγχαρητηρια γιατι πανω απο ολα οτι κανεις

    ειναι κατανοητο και δωσμενο με απλα λογια.