Φτηνό vs ακριβό. Parkside vs Makita




Θα συγκρίνω δύο εργαλεία με μεγάλη διαφορά τιμής για να έχουμε μια εικόνα για το που πάνε τα λεφτά. Είχα κάνει πριν καιρό ένα unboxing και review ενός βιδολόγου της Parkside PDSSA 20-LI A1 αλλά τα 20v 4ah μπαταρίας, κάνουν πολύ εύκολη τη δουλειά του εργαλείου. Οπότε ο καλύτερος τρόπος για να αξιολογήσω το εργαλείο, είναι να το βάλω δίπλα σε ένα ακριβότερο Makita DTD152.

Είμαστε ο Δημήτρης και η Βίκυ και δημιουργούμε χειροποίητα αντικείμενα κυρίως από ξύλο, νήμα και ύφασμα. Στο κανάλι μας μπορείτε να παρακολουθήσετε κατασκευές βήμα βήμα, διάφορα μαστορέματα, συζητήσεις για σχετικά θέματα, αξιολόγηση εξοπλισμού, υλικών και πολλά άλλα.
Η εμπειρίας μας προκύπτει από τα χρόνια που ασχολούμαστε με χειροποίητες κατασκευές, από δουλειές, από αντίστοιχα βιβλία και σχολές και φυσικά από το διαδίκτυο το οποίο μας έχει δώσει άπειρες ιδέες και λύσεις τις οποίες και εμείς επιστρέφουμε μέσα από τα βίντεό μας.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι πέρα από το αντικείμενο που γνωρίζουμε καλά, έχουμε και περιεχόμενο στο οποίο πειραματιζόμαστε και δοκιμάζουμε νέα πράγματα και τεχνικές, σας επισημαίνουμε ότι δεν κάνουμε μάθημα, αλλά μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας μαζί σας και δεχόμαστε με χαρά τις παρατηρήσεις σας στα σχόλια.
Μπορείτε να μας στηρίξετε πατώντας εγγραφή στο κανάλι μας και αν σας ενδιαφέρει μπορείτε να βρείτε στο E-shop μας κάποιες από τις δημιουργίες μας, αλλά και υλικά ραπτικής, πλεξίματος και πολλά άλλα.
Εργόχειρο Βαμβακά /
H μουσική που συνοδεύει τα βίντεό μας, είναι από τον Athan Hilaki και μπορείτε να τον απολαύσετε εδώ:

Η χρήση των εργαλείων μπορεί να γίνει επικίνδυνη.
Ο τρόπος που εγώ χρησιμοποιώ τα εργαλεία
είναι βάσει προσωπικής εμπειρίας.
Για την ορθή χρήση τους συμβουλευτείτε
τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Facebook /
Instagram /
Ε-shop /

Music – Athan Hilaki /
Εργόχειρο Βαμβακά /

Βίντεο από το κανάλι Empnoia Crafts and DIY


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

24 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. O,τι και να πάρεις από Lidl έχει εξαιρετικό value for money και καλή κατασκευή – ΚΑΙ DESIGN – αλλά ΔΕΝ είναι για επαγγελματική χρήση – βαριά ερασιτεχνική ναι αλλ αμέχρι εκεί. Το μoνο πρόβλημα που βλέπω εγώ στα εργαλεία είναι οτι αν αλλάζει ΄σειρά' σχετικά συχνά δεν θα βρίσκεις υποστήριξη/ανταλλακτικά (πχ μπαταρία) αλλά για τα χρήματα που δίνεις αν σου χαλάσει μετά από 3-4 χρόνια απλα΄θα πάρεις καινούργιο ενώ εάν έχεις δώσει 200+ ευρώ δεν είναι το ίδιο. Ειδικά στις νεότερες σειρες με κοινή μπαταρία είναι πολύ εύκολο και φθηνό να πάρεις ολόκληρη σειρά εργαλείων με 2 κοινές μπαταρίες και να κάνεις τη δουλειά σου – μιλάω για τον ερασιτπεχνη πάντα, ο επαγγελματίας έχει άλλες προτεραιότητες (αν και κάποιος το ανέφερε, όταν μπορείς με τα ίδια χρήματα να έχεις 6 αντί για 1, τι να συζητάμε}. Το άλλο ΤΕΡΑΣΤΙΟ πλεονέκτημα των Lidl είναι οτι αν χαλάσει μέσα στην εγγύηση κατευθείαν αλλαγή ή επιστροφή χρημάτων χωρίς μα και μου. Και άλλες διεθνείς αλυσίδες έφεραν δικες τους μάρκες (Praktiker, Leroy, Carrefour παλαιότερα) αλλά του Lidl είναι πολύ πιο συγχρονα και ποιοτικότερα (πχ οι συσκευές κουζίνας είναι πολύ καλύτερες από επώνυμες που κοστίζουν τριπλάσια) – ΔΕΝ κάνω διαφήμιση στα Lidl αλλά κάποιοι που επιμένουν να σναφέρουν τα Lidl ωςαναφορά φθήνιας απλά είναι ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΚΟΛΗΜΕΝΟΙ … πχ όταν ήλθαν τα Lidl έριξαν την τιμή της φετας και του γάλακτος, πριν όλα τα άλλα super market τα έδιναν 30% ακριβότερα… ΑΛΛΑ Η ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ…

  2. Σωστά είναι σύγκριση με επαγγελματική σειριά parksaide ,εκεί αλλάζουν όλα .Εχω τα Dewalt τα οποία είναι καλλίτερα από τα Μακιτα και τα Parkside είναι αρκετά καλύτερα είναι brushless και με 5 χρονια εγγύηση .

  3. Εγώ αν και boschakias ,θεωρώ τα ποιο τίμια στα φθινα είναι τα bullet αλλά το ακριβό εργαλείο σου φτιάχνει την ψυχολογία δουλεύεις ποιο ευχάριστα με λίγα λόγια είναι αποψη πόλοι πελάτες μου μόλις δουν τις βαλίτσες τις Bosch μου λένε ότι καταλαβαίνουν ότι είμαι καλός μάστορας επειδή έχω ακριβά εργαλεία βέβαια εγώ μπορεί να είμαι και αχριστος αλλά παίζει το ρόλο του

  4. O mikros tzogkos pou aneferes einai gia tin litourgia tou sfiriou. Mia pou ta sugkekrimena den einai aploi bidologoi alla sfirokatsabida.

  5. Είχα εργαλεία hilti boche makita .μου έκλεψαν όλα .με την μια.ανοιξαν το αμάξι Κάι τα πήραν όλα.απο τότε parkside.μια χαρά κάνουν την δουλειά τους.και να χαλάσουν και να τα κλέψουν δεν κλαις τα λεφτά σου…

  6. .ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ!

    ΤΟ ΜΑΚΙΤΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΟΧΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ..

    2005 ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑ ΗΡΘΕ ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΜΑΚΙΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ.

    ΑΝΑΡΩΤΩΜΕΝΟΣ ΩΣ ΜΗ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗς ΜΑΡΚΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΗΡΘΕΣ?

    ΟΧΙ ΕΙΠΕ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΤΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΛΙΤΣΑ..

    ΓΕΛΑΣΑ ..

    ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΒΑΖΕ ΑΥΤΟ ΔΙΑΤΡΗΤΕΣ Φ6 ΣΕ ΗΤΑ 200ΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΧΟΣ 10MM

    ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ..

    ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΕΙ..

    ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΔΥΟ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΟΛΑ ΤΑ 200ΑΡΙΑ ΗΤΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΕ ΤΡΥΠΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΑΚΙΤΑ!

    ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΈΥΣΗΣ .

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΩ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΤΟΥ ΛΙΝΤΛ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ …

  7. Τώρα που στις ανακαινίσεις και στις όποιες οικοδομές και σε κάθε είδους χειρονακτικής εργασίας υπάρχουν μόνο αλλοδαποί, είναι ένας ακόμα λόγος να χρησιμοποιούνται μόνο φθηνά εργαλεία.

  8. Δέν συγκρινουμε ενα εργαλείο επαγγελματικό μέ ενα ερασιτεχνικό .σέ θέμα τιμής ενας ερασιτέχνης θά εδινε τά τριπλάσια λεφτά γιά νά τό δουλεύη κάθε κυρίου δόξη; εξάλλου η μπαταρία θά χαλούσε οταν δέν φορτιζόταν ταχτικά καί οσα κοστίζη κοστιζη ολόκληρο τό φτηνό.

  9. Για δουλειές ερασιτεχνικές είναι οκ τα parkside αν και με ελάχιστα χρήματα παραπάνω βρίσκεις ερασιτεχνικά εργαλεια τύπου total,ingco που κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα και δίνουν οι εταιρείες ανταλλακτικά οπότε με το πέρας της εγγύησης παίρνουν επισκευή σε αντίθεση με τα parkside.
    Πιστεύω ότι στην προκειμένη περίπτωση του βίντεο καταλαβαίνεις πως ότι πληρώνεις παίρνεις.

  10. Δουλεύω το σετακι (πνευματικό κατσαβίδι και δράπανοκατσάβιδο) της Makita από το 2007 και ακόμα δεν χρειάστηκα μπαταρίες. Όσο αφορά τα parkside αξίζουν τα λεφτά τους αλλά δεν είναι για σκληρή δουλειά. Η διαφορά στην τιμή τεράστια αλλά ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις.

  11. Φίλε ότι πληρώνεις παίρνεις , στην makita υπάρχει εργονομία , πολύ πιο ελαφριά και αξιοπιστία , για κάποιο πόυ θα πάρει lidl για το σπίτι είναι καλό αλλά να το δουλέψεις όλη μέρα θα σου κουράσει τα χέρια , άσε που αν πάρεις και τροχό να δεις , μπορεί και να κουφάνεις 🤣

  12. Φίλε συγχαρητήρια για το workshop…Τα έχεις όλα πολύ ωραία τακτοποιημενα…Ελπίζω και γω κάποτε να βάλω σε μια τάξη τα τόσα εργαλεία μου…

  13. Έχω να πω ότι ο σωστός φορτιστής της 4 μπαταρίας έχει και αυτός ανεμιστήρα,για αυτό και είναι λίγο πιο φουσκωτος.επισης, δεν είναι ακριβή κατά την γνώμη μου η Makita όσον αφορά το εργαλείο, αλλά πολλά πολλά λεφτά κάνει η μπαταρία, όπως και σε κάθε "ακριβή" μάρκα.Το πρόβλημα λοιπόν είναι όταν τα φτησει γη μπαταρία,που θες το 70% της συνολικής τιμής του εργαλείου…

  14. Εγω το συγκεκριμενο βιδολογο τον δουλευω σε κατοσταρες βιδες και πανω ειτε τεσσαρα πενταρα η εξαρα σε παχος… για μικροδουλειες δεν κανουν τα συγκεκριμενα εργαλεια… και γωνια δεν μπαινει για να βιδωσεις οπου δεν χωραει…. στο τελος ειπες το σωστο οτο πληρωνεις παιρνεις… Ωραιος..

  15. Τα parkside βγαζουν τα λεφτα τους και με το παραπανω μεσα σε 3μιση μερες. Οσο για τα καρναβαλια που ειρωνεύονται και λενε εργαλεια απο τα lidl και μασταρας απο lidl ας κοιταξουν να χορτάσουν τις πεινασμένες κοιλιές τους και μετα ας μιλησουν. Αυτα με αγαπη.

  16. Καλημέρα. Πολύ καλή παρουσίαση. Ωραία,!!!Αν τα έβαζες και σε παξιμοβιδες στην δύναμη βιδομα ξεβιδώμα πιστεύω ότι το μακιτα θα ήταν πρώτο με διαφορά… Εχω Parkside… Και δεν….. Κολονη αρκετές φορές..