Φωτοβολταϊκά Επ.08 – Ιnverter Phoenix




Σύνδεσα παράλληλα και ένα δεύτερο πάνελ.

Καθώς υπολόγιζα ποιο είναι το καλύτερο σύστημα για να εκμεταλλευτώ την ηλιακή ενέργεια, είχα χαθεί μέσα σε επιλογές και υπολογισμούς, με αποτέλεσμα να μην ξεκινάω ποτέ. Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω με ότι διέθετα και με ένα οικονομικό πρώτο σύστημα.
Στα παρακάτω βίντεο θα δείτε όλη την προσπάθειά μου βήμα βήμα, τα αποτελέσματα, το κόστος σε κάθε βήμα και τις επόμενες κινήσεις μου.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Τα βίντεο αυτά δεν είναι οδηγός εγκατάστασης, είναι δοκιμές οι οποίες κρύβουν αρκετούς κινδύνους. Ο σκοπός των βίντεο είναι ψυχαγωγικός και μέσα από αυτά μπορείτε να βγάλετε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα και να κάνετε και εσείς τις δικές σας επιλογές.

Βίντεο από το κανάλι Empnoia Crafts and DIY


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

4 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Πολυ ενδιαφέρον σειρά βίντεο. Σε 3μηνη κατανάλωση τι διαφορα εχεις δει; έχεις δοκιμάσει;

  2. Καλησπερα, ισως η καλυτερη επιλογη. Εχω και εγω τον ιδιο αλλα και τον 12/375 στα 12volt και οι δυο. Δουλευει και το ψυγειο κανονικα απλα πρεπει να παιξεις λιγο με τις παραμετροποιησεις. Δοκιμασε ομως πρωτα ολα στο default και σιγουρεψου οτι κατανοησες σωστα τι σημαινει η καθε παραμετροποιηση ειδικα εκει με τους παλμους, το καθε ποτε θα στελνει παλμο και ποσο θα διαρκει "ζωντανος" ο παλμος καθως και το οριο των βολταμπερ που θα του θεσεις σαν ελαχιστη καταναλωση για να ξυπνησει το μηχανημα. Θελουν λιγο προσοχη αυτα αλλιως μπορει κατι να μην σου δουλεψει σωστα. Επισης τσεκαρισε να δεις αν χρειαζεται update το λογισμικο του μηχανηματος. Το ψυγειο αν δεν σου δουλεψει στο default δοκιμασε να του δωσεις λιγο μεγαλυτερη διαρκεια παλμου ετσι ωστε το μοτερ του συμπιεστη να προλαβει να ξεκινησει σωστα. Επισης μεγαλη προσοχη θελει το μεγεθος της μπαταριας. Το συγκεκριμενο ινβερτερ για να σου δωσει τα 1200 VA ή τα 2400 peak θελει το ελαχιστο μια μπαταρια 150 Αμπερωρια. Επισης αν τα καλωδια απο την μπαταρια εχουν μηκος μεχρι 1.5 μετρο θελει 25αρι καλωδιο, αν ειναι απο 1.5 μεχρι 3 μετρα θελει 35αρι καλωδιο (35 τετραγωνικα χιλιοστα). Μην βαλεις πιο ψιλα απο αυτα γιατι και το ινβερτερ δεν θα δουλεψει σωστα και φωτια θα παρεις. Περνανε πολλα αμπερ στα 12 βολτ. Επισης δεν βλεπω να εχεις ασφαλισει το θετικο καλωδιο που παει στην μπαταρια. Θελει οπωςδηποτε την καταλληλη ασφαλεια. Η 200αρα που εχει μεσα το μηχανημα ειναι για την προστασια του μηχανηματος οχι της γραμης τροφοδοσιας του. Ασφαλεια οπωσδηποτε τυπου MEGA ή BF1 ή παρομοια απο αυτες που σφιγγουν με παξιμαδια και οχι κυλινδρικες γυαλινες απο αυτες που βαζουν στα αυτοκινητα. Επισης μηπως εκανες καποιο λαθος στην τιμη ? Βλεπω και οι τιμες ειναι ακομα ιδιες γυρω στα 415 ευρω η ελαχιστη δεν εχουν πεσει καθολου. Για να συνδεθει με κινητο μεσω bluetooth πρεπει να αγορασεις το VE.Direct Bluetooth Smart dongle, κοστιζει γυρω στα 50 ευρω αλλιως το συνδεεις σε ενα pc ή laptop, tablet κλπ με ενα VE.Direct καλωδιο απο VE.Direct σε USB, κοστος γυρω στο 30αρι ευρω. H συγκεκριμενη σειρα Phoenix δεν βγαινει με ενσωματομενο bluetooth. Ενσωματομενο εχει η σειρα Phoenix Smart και αν θυμαμαι καλα ξεκιναει απο τα 2000VA το ελαχιστο. Και το πιο βασικο απολα η γειωση. Ουτε κατα διανοια μην συνδεσεις την γειωση του πινακα του σπιτιου πανω στο ινβερτερ γιατι απλα θα το καψεις. Θελει δικια του καθαρη γειωση με βεργα γειωσης μεσα στο χωμα. Τα ινβερτερ αυτα δεν δουλευουν με ουδετερογειωσεις του πινακα του σπιτιου. Εχουν εξοδο AC Floating δεν βγαζουν ουδετερο και φαση. Επισης τσεκαρε να ειναι παντα σφιχτες οι ενωσεις με την μπαταρια και την ασφαλεια γραμμης για να αποφυγεις εκτος των αλλων και το φαινομενο "ripple" το οποιο μειωνει σημαντικα την ζωη του ινβερτερ. Για να καταλαβεις το συγκεκριμενο ινβερτερ εχει μεχρι και αλαρμ αν συμβει αυτο. Ripple συμβαινει και οταν εχεις λεπτοτερα καλωδια απο αυτα που πρεπει. Τα λεει ολα στο manual. Καλοριζικο να ειναι θα το ευχαριστηθεις παρα πολυ.