Fire blanket …. Κάλυψη δαπέδων και περιφερειακών μερών εργαλείων απο φλόγες ….




Πως μπορούμε να καλύψουμε τα σημεία που θελουμε απο οποία κατεργασία μας με σπινθήρες και γρεζια ….

Βίντεο από το κανάλι SK METAL SPIROS


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

8 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Μπράβο Σπύρο, άλλο ένα ενδιαφέρον βίντεο για τους ηλεκτροσυγκολητες και όχι μόνο. Εγώ από την άλλη μέχρι τώρα όταν θέλω να κολησω πάνω από πλακακια-μαρμαρα χρησιμοποιω παλιά χάλια από την Γιαγιάκα που τα είχε για πέταμα και σκέφτηκα δεν τα δοκιμάζω!!!

  2. Φοβερό προϊόν φίλε, μπράβο σου που "ψάχνεσαι " συνέχεια με νέα πράγματα ?
    Να σ ευχαριστώ πολύ για την άψογη αντιμετώπιση σας,όταν επισκέφτηκα το κατάστημα σας !!!

  3. Πολυ ωραια η fire blanket .το χρησιμοποιουν ευρεως οι ηλεκτροσυγκοληται στα κρουαζιεροπλοια που εργαζομουν
    Υπο την εποπτεια fire man ο οποιος τοποθετουσε τα fire blanket με τετοιο τροπο ωστα να μην φευγει καμια σπιθα .εβαζε απο κατω απο τα πλαγια και ενιοτε απο πανω οταν χρειαζοταν και συνεχεια διπλα πυροσβεστηρας διοξειδιου η κονεως η αφρου αναλογως το σημειο.στα δυσκολα πηγεναν 3 fire fighters για καλυτερη εποπτια. Και σε ευοιμοτητα παντα μανικα νερου πυροσβεσης.
    Επεισης τα fire blanket τα ειχαμε διπλα στις εστιες μαγειρεματος οι οποιες ηταν τεραστιες περιπου 2 μετρα πλατος επι 3 μηκος .Καθε εβδομαδα γινοταν γυμνασιο πως να χρησιμοποιησουν τα fire blanket και διπλα πυροσβεστηρας κονεως.(ποτε πυροσβεστηρας διοξειδιου)
    Για να εχουμε φωτια χρειαζονται 3 πραγματα .1.την καυσιμο υλη 2.θερμοκρασια flash point του υλικου και 3.οξυγονο.
    ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ.(ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΗΜΙΚΗ ΑΛΥΣΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ) . ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΑΠΟ ΤΑ 3 ΤΟΤΕ ΕΠΙΤΥΝΓΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ. ΜΕ ΤΗΝ FIRE BLANKET αν την ριξουμε πανω στην φωτια απλωμενη τοτε κανουμε τον λεγομενο πνιγμο της φωτιας διοτι θα της στερησουμε το οξυγονο και η φωτια θα σβυση.
    (Επεισης αναλογα το ειδος φωτιας χρησιμοποιουμε τον καταληλο πυροσβεστηρα .στημ περιπτωση μας επειδη αναφερθηκα σε εστια κουζινας πλακα σιδερενια η φωτια που θα εχουμε θα ειναι κυριως απο λαδια που τυχον θα πεσουν στις πλακες.η κουβερτα θα κανει την δουλεια καθως και οι πυροσβεστηρες αφρου ή κονεως που θα της κανουν πνιγμο.ΟΧΙ ΟΜΩΣ Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑΣ CO2 (ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΟΣ διοτι αν ριξουμε θα δουμε την φωτια να σβυνει αλλα σαν αεριο σε λιγο θα φυγει αλλα επειδη το υλικο στις πλακες βρισκετε πανω απο το flash point αυτοματα θα εχουμε αυταναφλεξη. Οποτε ποτε σε τετοια περιπτωση πυροσβεστηρα CO2 .(τον πυροσβεστηρα co2 τον χρησιμοποιουμε σε ηλεκτρικες φωτιες .ειναι ο μονο καταλληλος για να μην εχουμε βρωμιες(πυροσβεστηρας κονεως) η βραχυκυκλωμα(πυροσβεστηρας αφρου).

  4. Απορία ετών, λύθηκε! Επί χρόνια ήθελα να έχω κάτι να προστατεύω το δάπεδο όταν κολλάω. Ευχαριστούμε μάστορα! Θα το αποκτήσω!