? Λεμονιά: 8 μυστικά για την καλλιέργειά της – Τα Μυστικά του Κήπου




Όλοι λατρεύουμε τα λεμόνια για τη μοναδική γεύση που δίνουν στα φαγητά μας! Στο σημερινό βίντεο μαθαίνουμε για τη φροντίδα που χρειάζεται η λεμονιά (ποικιλίες, πότισμα, κλάδεμα, προστασία από ασθένειες), πώς μπορούμε να τη διατηρήσουμε σε γλάστρα στο μπαλκόνι, καθώς και μυστικά για να απολαύσουμε τα πιο ζουμερά λεμόνια από τον κήπο μας!

Κείμενα/Παρουσίαση: Κώστας Λιονουδάκης
Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Άρης Μπασιάς
Creative Director: Μιχάλης Κουλιέρης
Παραγωγή: Junipero Digital Media
Μουσική: Alionn

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές.

Καλλιέργεια λεμονιάς:
Λεμονιά σε γλάστρα:
Κλάδεμα της λεμονιάς:
Αντιμετώπιση του φυλλοκνίστη:
Αντιμετώπιση του αλευρώδη:

Ακολούθησε τα Μυστικά του Κήπου:

Website:
Facebook:
Instagram:
Pinterest:
Youtube:

#lemontree #gardening #organic

Βίντεο από το κανάλι Τα Μυστικά του Κήπου


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

27 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Θελω νας σας κανω μια ερωτηση βρηκα σε Γεωπονικο καταστημα Βιολογικο λιπασμα και Ελχυλισμα φυκιων αλλα δεν γραφει για εσπεριδοειδη λεει οτι κανει για τριανταφιλιες γενικα για φυτα πειραζει ??

  2. Στην περιπτωση που ριξω κατα λαθος 2 κιλα λιπασμα 20-20-20 θα υπαρξει προβλημα στο δενδρο εαν ειναι πανω απο 8 χρονων ?

  3. Καλησπέρα, η λεμόνια μου είναι γύρω στα 4 μέτρα. Μπορώ να την κόψω κ να την φέρω γύρω στα 2 μέτρα; ( τα κλαδιά έχουν ανθό, υπάρχει πρόβλημα εάν τον κόψω; )

  4. Η λεμονιά μου έχει βαμβακιλα, κάπνα, πότε πρέπει να ψεκαστεί και με τι. Επίσης την πότιζα καθημερινά , νομίζοντας ότι κάνω καλό, κι ο κορμός της έχει σκάσει κι έχει χωριστεί από το δέντρο γύρω γύρω κατά μηκος και στάζει κάτι σα μέλι, κινδυνεύει να.ξεραθει από αυτά;; πότε ακριβώς πρέπει να κλαδευτει με ασφαλεια και πως.. Είναι πολλών χρόνων ,δυφορη. Σας ευχαριστώ πολύ.

  5. Καλημέρα θα ήθελα να μάθω πόσο χρόνια ζουν η μανταρινιές έχουμε δέντρα και τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχουν καρπό όσο έπρεπε να είχαν τα έχουμε 40 χρόνια μπορείτε να με βοηθήσετε?

  6. Πριν μερικούς μήνες φυτεψα μια μικρή λεμόνια. Πριν λίγες μέρες παρατήρησα πολλά μυρμήγκια, που έτρωγαν τα ανθη που μόλις είχε βγαλει. Γενικά στον κήπο μου έχει πολλά μυρμήγκια. Έχετε κάτι να μου προτείνετε; Ευχαριστώ.

  7. Γειά σας.ξεραθηκε μια λεμονιά που είχα στον κήπο μου άφησα τον κεντρικό κορμό . υπάρχει πιθανότητα να ξανασκασουν βλαστοί καινούργιοι;

  8. Έχω φύτευση σπόρια από μανταρίνι νονα είναι 8-9 πόντους. Θα γίνουν μανταρίνιες θα έχουν απόδοση η θα γίνουν από το φυτό που ήταν το υποκειμενο; νικος

  9. Κώστας ευχαριστώ για το βίντεο. Να σε ρωτήσω υπάρχει κάποιο όριο χρονικό για μεταφυτεψη λεμονιας; Θέλω να μετά φυτέψω μια λεμόνια μου περίπου τιων χρόνων; Αν μπορώ τι πρέπει να κάνω και τι πρέπει να προσέξω;

  10. Φίλε μας, σε ευχαριστούμε.
    Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι.
    Έχω μια λεμονιά στο μπαλκόνι σε γλάστρα, που την ξεκίνησα από κουκούτσι και έγινε ολόκληρο δεντράκι, πανέμορφο, μέσα σε 6 χρόνια.
    Δεν άνθισε όμως ποτέ. Σε πόσα χρόνια ανθίζει και καρποφορεί η λεμονιά ?

  11. Γειά σας, θέλω να ρωτήσω κάτι που δεν σχετίζεται με το βίντεο, έχω κάποια βερίκοκα, μπολιασμενα σε υποκείμενο δαμασκηνια, τώρα θέλω πάνω στο βερίκοκο να μπολιασω δαμάσκηνα ή ροδάκινο, γίνεται αυτό? Ή μήπως δεν ταιριάζουν? Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μας δίνεις.

  12. Τα λέτε τόσο όμορφα, περιεκτικά και κατανοητά.. Θα ήθελα να μελετήσω περισσότερο τους κήπους και τα λαχανικά μήπως έχετε δικό σας βιβλίο;

    Αν όχι, προτείνετε κάποιο;

  13. Η λεμονια που εχω σε βαρελι, γιατί απο περσι δεν καρποφορει και πέφτουν τα φύλλα της;

  14. Έχουμε φυτέψει πολεσ φορεσ λεμονια με σπορο βγάζει μέχρι 3 μαι 4 φίλα και μετά δεν μεγαλώνει άλλο μένει στάσιμο μπορείτε να μου πείτε τι φταίει ευχαριστώ

  15. θα μπορουσαμε να βαλουμε στα κλαδια που εχουμε κοψει κερι για να μην μολυνθει???κι κατι ακομη…εχω λεμονια σε γλαστρα ενω εχει μεγαλη ανθοφορια δεν κρατα τα λεμονια της …τι να κανω???