? Αβοκάντο: 10 μυστικά για φύτευση και καλλιέργεια – How to Grow Avocados (English subs)




Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την καλλιέργεια του αβοκάντο. Σε ποιες περιοχές φυτεύεται, ποιες ποικιλίες καλλιεργούνται στη χώρα μας, τι φροντίδα χρειάζεται, πώς προστατεύουμε τα δέντρα από έντομα και ασθένειες και πώς ενισχύουμε την καρπόδεση για να έχουμε πλούσια παραγωγή από νόστιμα και ποιοτικά αβοκάντο.

Κείμενα/Παρουσίαση: Κώστας Λιονουδάκης
Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Άρης Μπασιάς
Creative Director: Μιχάλης Κουλιέρης
Παραγωγή: Junipero Digital Media
Μουσική: Alionn

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές.

Καλλιέργεια αβοκάντο:
Φύτευση δέντρων αβοκάντο:

Ακολούθησε τα Μυστικά του Κήπου:

Website:
Facebook:
Instagram:
Youtube:
Pinterest:

#avocado #gardening #agriculture

Βίντεο από το κανάλι Τα Μυστικά του Κήπου


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

28 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Filimu imr ellinad tu mexicu opu ginete y megaliteri paragogi tha ithela nasas po dohos paraksigisi oti to onomatu to lete polianorthodoksa to onomatu ine aguacate oxi abocato efo to onomazune o orasinos hrisos y periohi me tin megaliteri paragogi aguacate ine i polis uruapan. Michoacan. Fitepsteto opu mporiti isos den kserete tin pragmstikitu aksia se oliga hronia y europi tha to skriboplironi suharidto o theos mazisas aguacate ine leksiapo tin glosa naguatl pu ti milagane i aztecas kai akoma omilite apo polus autoktonos

  2. Καλημέρα και χρόνια πολλά .
    Ο αδερφός μου , φύτεψε σήμερα ένα αβοκάντο που είχε στο σπίτι του , στον κήπο μου .
    Δυστυχώς δε ρώτησε και το έβαλε σε ένα ανοιχτό μέρος , κοντά σε βεράντα . Εκεί θα το βλέπει συνέχεια ο ήλιος και θα το χτυπάει ο βοριάς .
    Το σπίτι είναι στην Ηλιούπολη Αττικής ( το αναφέρω γιά τις κλιματολογικές συνθήκες ) .
    Τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα ;
    Επειδή , όπως είπα φυτεύτηκε κοντά στη βεράντα , υπάρχει περίπτωση οι ρίζες του να προξενήσουν πρόβλημα στο χτίριο ;
    Το δεντράκι ήταν σε γλάστρα και το ύψος του τώρα είναι πάνω από 1,5 μέτρο .
    Σε τι ύψος φτάνει ;
    Ευχαριστώ πολύ .

  3. Καλησπέρα σας έχω κι εγώ ένα μικρό δέντρο αβοκάντο και χρειάζομαι τις συμβουλές σας
    Αρχικά το δέντρο δεν το αγόρασα αλλά το καλλιέργησα σπίτι μου από έναν σπόρο αβοκάντο που το είχα αγοράσει από supermarket για σαλάτα. Είχε πάρει αρκετούς μήνες για να σκάσει ο σπόρος αλλά τελικά βγήκε.
    έπειτα το φύτεψα σε μια μικρή γλάστρα κι αυτό είναι όλο
    Από τότε πέρασαν δυόμισι χρόνια περίπου και δεν το περιποιήθηκα ιδιαίτερα δυστυχώς έχει βιώσει και το κρύο του χειμώνα και έκθεση στον ήλιο όμως άντεξε τώρα είναι περίπου 85 εκατοστά και έχει μεγάλα φαρδιά φύλλα στην κορυφή.
    Τώρα σκέφτομαι να του κάνω μεταφύτευση σε μια αρκετά μεγάλη γλάστρα και θέλω γενικά να το περιποιηθώ πολύ και θέλω τις συμβουλές σας για το τι χρειάζεται λίπασμα, χώμα, τοποθέτηση μέσα στο σπίτι, πότισμα κλπ

  4. Γειά σας! Πολύ ωραίο βιντεάκι, μπράβο σας! Έχω φυτέψει αβοκάντο στο σπίτι από κουκούτσι. Αυτή τη στιγμή έχω 7 φυτά ύψους από 20 έως 60 εκ. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: βλέπω τα φύλλα να γίνονται καφέ (να ξηραίνονται και να πέφτουν) και δεν ξέρω τι ευθύνεται για αυτό. Επιπλέον, θα ήθελα να μάθω αν χρειάζονται κλάδεμα/κόψιμο της κορυφής για καλύτερη ανάπτυξη. Σε 1-2 φυτά που το είχα κάνει στο παρελθόν, το φυτό ξεράθηκε σιγά σιγά από το σημείο που κόπηκε προς τα κάτω.
    Σας ευχαριστώ

  5. ΦΙΛΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΚΠΛΗΚΤΗΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΕΙΝΑΟ Ο ΖΕΟΛΙΘΟΣ Η Η ΚΑΟΛΙΝΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΝΑ ΨΕΚΑΣΩ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  6. Γειά σας
    Ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μας δώσατε. Όταν γράψατε (ειδικό δίχτυ) τι δίχτυ είναι; Ευχαριστώ!

  7. Καλησπέρα! Έχω ακούσει οτι όταν φυτεύουμε ένα δενδρύλλιο αβοκάντο, πρέπει ακριβώς δίπλα του ,κοντά του δηλαδή ,δίπλα δίπλα ,να φυτέψουμε και ένα δεύτερο ώστε να παίξουν τον ρόλο αρσενικού και θηλυκού. Αυτό αληθεύει; Σας ευχαριστώ πολύ! Συγχαρητήρια για το βίντεο.

  8. Να σας ρωτήσω κάτι προσπαθώ να κάνω αβοκαντο με των σπόρο που βρίσκεται στο εσωτερικό του αλλά άπω επάνω μου μαύρισε ο σπόρος των έχω σε νερό γτ όμως μαύρισε

  9. Καλησπερα και συγχαρητήρια για τον απλό και ουσιώδη τρόπο επεξήγησης. Θα ήθελα να ξέρω, αν το κλίμα της Αργολίδας (συγκεκριμένα του κάμπου της περιοχής της Ασινης) είναι κατάλληλο για την καλλιέργεια Αβοκάντο . Ευχαριστώ.

  10. Γειά σας!!! Έχω πάρει μια καρισα στο μπαλκόνι μου θα πρέπει να την έχω σε σκιερό ή σε φωτεινό μέρος??? Επίσης μερικά φύλλα της είναι μαύρα τι σημαίνει αυτό???

  11. Τι να σου …..ξαναπώ .συγχαρητηρια 1000 φορές .Για τον ζεολιθο (που προστατεύει εκπληκτικά τα φυτά από βλαβερά έντομα και ηλιακή ακτινοβολία) θα ήθελα να κανείς ξεχωριστό βιντεάκι.Με πολύ θαυμασμό και εκτίμηση,Άρης Χατζηδημητρίου.

  12. Γεια σας, όπως πετούσα τα κουκούτσια από τα αβοκάντο στο χώμα , φύτρωσαν ? και τώρα έχω 5 μικρά δεντράκια. Βρίσκονται σε σκιερό μέρος και φαίνεται να τα πάνε καλά, είναι προτιμότερο να τα αφήσω εκεί ή θέλουν μεταφύτευση κάπου να τα βλέπει ο ήλιος?

  13. Καλησπέρα, πολύ καλή η παρουσίασή σας.
    Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν τα φυτά που γίνονται από κουκούτσι αβοκάντο, μπορούν να γίνουν δέντρα που θα παράγουν καρπούς; Ρωτώ, γιατί έχω φυτέψει σε γλάστρα κάποια κουκούτσια και έχουν βλαστάρια, όταν μεγαλώσουν μπορώ να τα φυτέψω στη γη,με την προοπτική σε κάποια χρόνια να καρποφορησουν;

  14. Γεια σου φιλε εισαι ωραιος τα λες πολυ ωραια.
    Οταν φυτεψω το αβοκαντο ποσο κομποστ πρεπει περιπου να βαλω; ευχαριστω πολυ.

  15. Τον τελευταίο καιρό έχω βάλει δύο κουκούτσια από αβοκάντο σε ποτήρι με νερό… Τα δύο φυτά μεγαλώνουν αλλά όταν φύτεψα το ένα σε γλάστρα άρχισε να μαραίνεται και το ξαναέβαλα στο νερό… Πως θα μπορέσω να το φυτέψω χωρίς να χαλάσει?

  16. Πολύ καλή παρουσίαση όπως πάντα , χρήσιμες πληροφορίες και μια υπέροχη διάθεση από εσάς εύχομαι να γίνω τόσο καλός στην δουλειά μου όπως εσείς.