? Αγγούρι: 7 μυστικά για την καλλιέργεια του – Τα Μυστικά του Κήπου




Συμβουλές για να απολαύσουμε τα πιο λαχταριστά αγγούρια από τον κήπο μας. Στο σημερινό βίντεο μαθαίνουμε για τις ποικιλίες της αγγουριάς και τη φροντίδα που χρειάζονται από τη φύτευση και την υποστήλωση, μέχρι το πότισμα, τη λίπανση και την προστασία από ασθένειες.

Κείμενα/Παρουσίαση: Κώστας Λιονουδάκης
Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Άρης Μπασιάς
Creative Director: Μιχάλης Κουλιέρης
Παραγωγή: Junipero Digital Media
Μουσική: Alionn

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές.

Καλλιέργεια αγγουριάς:
Καλλιέργεια αγγουριάς σε γλάστρα:
Αντιμετώπιση του ωιδίου της αγγουριάς:

Ακολούθησε τα Μυστικά του Κήπου:

Website:
Facebook:
Instagram:
Pinterest:
Youtube:

#cucumber #gardening #organic

Βίντεο από το κανάλι Τα Μυστικά του Κήπου


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

36 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Γεια σας να ρωτισω κατι το θειαφει δεν βοηθαει στα φυλλα αντι για τριμενο σαπουνι με οινοπνευμα γιατι εγω μολις εβαλα θειαφει γυρω γυρω απο την ριζα της αγγουριας μου τα φυλλα ειχαν γινει πολυ καλυτερα σε σχεση που ηταν πριν. Που ηταν πριν φαγομενα.

  2. Γειά σας, θέλω να ρωτήσω κάτι, η αγουρια μπορεί να φυτευτεί τώρα αυτό τον μήνα? Δηλαδή η σπορά? Για να γίνει η συγκομιδή Σεπτέμβριο? Εννοώ έξω όχι θερμοκηπίο, ευχαριστώ για τις πληροφορίες μας δίνεις.

  3. Καλημέρα .
    Θέλω να ρωτήσω γιατί δεν μεγαλώνει ο δεντρολίβανος μου .
    Και επίσης η Δάφνη μου κρατάει τα φύλλα της αλλά ξεράθηκαν.
    Τα είχα βάλει στην ταράτσα μου
    Μήπως φταιει αυτό?
    Ευχαριστώ πολυ

  4. Πολύ καλό μπράβο σας!! Εγώ είμαι φοιτήτρια στο ΓΠΑ και μαθαίνω πολλά από εσάς. Γιατί το μεταπτυχιακό μου θα γίνει πάνω στη φυτική παραγωγή.

  5. Γεια σας. Ευχαριστουμε για τα χρήσιμα βίντεο.
    Εαν θειαφίσω την ρίζα όπως δείξατε,πώς θα ποτίζω κάθε μέρα; Δεν θα εξαφανιστεί το θειάφι;

  6. Αγαπητέ φίλε για το πίκρισμα των καρπών της αγγουριάς , ο λόγος είναι κυρίως τα γονίδια του κάθε φυτού ξεχωριστά τα οποία εκδηλώνονται ανάλογα με τις συνθήκες. Υπάρχουν και αγγουριές που δεν έχουν το γονίδιο της πίκρας, είναι πιο σπάνιες και τις βρίσκεις με ενα ξεχωριστό τρόπο: σπέρνεις τους σπόρους της αγγουριάς, περιμένεις να εμφανιστούν τα δύο πρώτα φύλλα (κοτυλιδονες) και κόβεις μικρό κομμάτι με τα νύχια σου και το βάζεις στη γλώσσα σου μασώντας ελαφρά. Θα παραχθεί μία πικρή γεύση στο 90% των φυτών ΑΛΛΆ περίπου το 10% ίσως και λιγότερο, δεν θα έχει πικρή γεύση. Αυτά τα φυτά που δεν έχουν πικρή γεύση δεν θα κάνουν ποτέ πικρά αγγούρια. Ξέρω είναι δύσκολο…. αλλά έτσι βρίσκεται….?

  7. Ωραίο βιντεο, ωραίος τρόπος υποστύλωσης αυτός με τα καλάμια. Θα τον εφαρμόσω του χρόνου. Καλή συνέχεια Κώστα…