Επιβλητικός ηλιακός πυλώνας (ή ηλιακή στήλη), στις 10/9 κατά το ηλιοβασίλεμα, στ…


Επιβλητικός ηλιακός πυλώνας (ή ηλιακή στήλη), στις 10/9 κατά το ηλιοβασίλεμα, στη νήσο Mull της Σκωτίας.

Θυμίζουμε ότι η ύπαρξη εξαγωνικών παγοκρυστάλλων ομοιόμορφα προσανατολισμένων, εντός των νεφών (ή ακόμη και στον αέρα, σε πολύ κρύα κλίματα), ώστε η μεγαλύτερη επιφάνειά τους να δρα ως κάτοπτρο για τις ηλιακές ακτίνες, ανακλώντας τις στα μάτια του παρατηρητή, είναι η αιτία για αυτό το όμορφο οπτικό ατμοσφαιρικό φαινόμενο.

Φωτογραφία:

Στον τόμο Ι του έργου «Τα φυσικά φαινόμενα», μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με αυτό και πολλά άλλα φαινόμενα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με λεπτομερείς εξηγήσεις και σχήματα για το πως δημιουργούνται αλλά και πως να τα αναζητάτε. Αποκτήστε τον από τη σελίδα μας με έκπτωση και μηδενικά έξοδα αποστολής!

————————————————

*Δείτε ΟΛΑ μας τα βιβλία, τόσο για το ευρύ κοινό, όσο και τις τεχνικές εκδόσεις για τους φοιτητές, μαζί με τα περιεχόμενά τους, τις τιμές και περισσότερες λεπτομέρειες, εδώ:

Μπορείτε να τα αποκτήσετε με έκπτωση και χωρίς έξοδα αποστολής από τη σελίδα μας! Ρωτήστε μας! (Τα έσοδα από τα βιβλία μας, χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία και έκδοση νέων βιβλίων με στόχο τη διάδοση της γνώσης στην κοινωνία).

**Κάθε βδομάδα, χειμώνα – καλοκαίρι, ανελλιπώς, είμαστε κοντά στους φίλους μας, με τουλάχιστον 3 αναρτήσεις, που αφορούν επιστημονικές ανακαλύψεις, τεχνολογικές προόδους αλλά και με άρθρα γνώσης. Όλη αυτή η γνώση, μπορεί να βρεθεί στο αρχείο αναρτήσεων:

Επιβλητικός ηλιακός πυλώνας (ή ηλιακή στήλη), στις 10/9 κατά το ηλιοβασίλεμα, στ... 1

Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *