Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι (ολόκληρο)…


Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι (ολόκληρο)

Υλικά
Ζάχαρη
Πορτοκάλια
1 λεμόνι τον χυμό του
Εκτέλεση
Πλένουμε και ξύνουμε ελαφριά όσα πορτοκάλια θέλουμε.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και βράζουμε. Μετράμε 5 λεπτά από την στιγμή που ξεκινάει το βράσιμο, αφαιρούμε από την φωτιά, ξεπλένουμε και σουρώνουμε. Κάνουμε αυτό 3 φορές.
Κόβουμε τις άκρες και μετά κάθε πορτοκάλι σε πιο μικρά κομμάτια, ανάλογα την προτίμηση μας, αφαιρώντας το άσπρο εσωτερικό μέρος.
Ζυγίζουμε τα πορτοκάλια μας.
Εγώ είχα 1600 γρ πορτοκάλια και έβαλα 1600 γρ ζάχαρη και 800 γρ νερό να βράζουν.
Ανάλογα με πόσα γραμμάρια πορτοκάλια έχουμε, βάζουμε ίδια ποσότητα ζάχαρη και μισή ποσότητα νερό.
Βράζουμε το σιρόπι μας για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα πορτοκάλια και βράζουμε άλλα 10 λεπτά. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.
Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα βράζουμε ξανά μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Βάζουμε σιρόπι σε ένα πιατάκι και το βάζουμε στη κατάψυξη για μερικά λεπτά, πρέπει να έχει πήξει και να μην χωρίζει εύκολα.
Προσθέτουμε χυμό από 1 λεμόνι, αφήνουμε 2 λεπτά ακομη και αποσύρουμε.

Kitchen Goodies

Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι (ολόκληρο)... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *