Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυρί…


Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυρί

Υλικά:
70 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι
3 αυγά
220 γρ. τριμμένα τυριά (κατά προτίμηση σκληρά κίτρινα ή και φέτα – ανάμικτα)
100 γρ. ζαμπόν σε κομματάκια
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2-3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη (προαιρετικά)
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα κρατάμε στην άκρη. Ανανκατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τα κροκάδια σ’ ένα μεγάλο μπωλ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180oC. Τυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή χρησιμοποιώντας το μίξερ. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μίγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσει. Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα για κέικ μακρόστενη (25 εκ.) και ρίχνουμε το μίγμα μέσα. Ψήνουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά. Βυθίζουμε μια ξύλινη φουρκέτα για να ελέγξουμε αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό του. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο. Διαφορετικά, το αφήνουμε ακόμα 3-4 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει. Έπειτα, βυθίζουμε ένα βουτυρωμένο μαχαίρι γύρω-γύρω στις άκρες τις φόρμας για να ξεκολλήσει. Αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και το χτυπάμε για να ξεφορμαριστεί. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και τυρί... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.