Αραβική Κουζίνα…ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΦΙΔΕ


Αραβική Κουζίνα
ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΦΙΔΕ — Συνοδεύει όλα τα φαγητά, είτε είναι ψητά, είτε είναι μαγειρευτά. Νόστιμο, εύγευστο και εύκολο

Υλικά

2 Κούπες ρύζι κίτρινο.
1 Κούπα σπασμένος φιδές
2 Κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
2 Κουταλιές της σούπας βούτυρο.
5 Κούπες ζωμό κρέατος η νερό.
2 Κουταλάκια του γλυκού αλάτι.
1 Πρέζα μαύρο πιπέρι. (προαιρετικό).
1 Πρέζα κύμινο. (προαιρετικό).
1/2 Κούπα κουκουνάρια. (προαιρετικό).

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολ ζεστό νερό, ένα κουταλάκι αλάτι και το ρύζι και το μουσκέυουμε 15 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 1/2 κουταλιά βούτυρο, 1 1/2 κουταλιά λάδι και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον φιδέ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσει ο φιδές χρυσαφί χρώμα. Προσοχή μην τον κάψουμε.
Ξεπλένουμε καλά το ρύζι με χλιαρό νερό και το στραγγίζουμε.
Προσθέτουμε το ρύζι στον φιδέ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το αλάτι, το κύμινο και το μαύρο πιπέρι.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος η το νερό, ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσουν.
Αφήνουμε να βράσει το ρύζι για 4-5 λεπτά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σβήνουμε την φωτιά.
Σε 10-15 λεπτά το ρύζι θα έχει μαγειρευτεί και θα έχει απορροφήσει όλο το νερό.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι, το βούτυρο και τα κουκουνάρια και τα καβουρντίζουμε για 2-3 λεπτά προσέχοντας πάντα μην τα κάψουμε.
Σερβίρουμε το λαχταριστό και μυρωδάτο πιλάφι σε μια πιατέλα αφού το πασπαλίζουμε με τα καβουρντισμένα κουκουνάρια.

Αραβική Κουζίνα...ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΦΙΔΕ 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.