Αρωματικοί, ανάλαφροι Κολοκυθοκεφτέδες….


Αρωματικοί, ανάλαφροι Κολοκυθοκεφτέδες.
Το πιο νόστιμο καλοκαιρινό ορεκτικό,
που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κολοκυθοανθούς
½ ματσάκι άνηθο
λίγο δυόσμο3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
4 κ.σ. αλεύρι
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά χτυπημένα
3 κ.σ. ρεγκάτο τρυμμένο
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, προσθέτουμε μια κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι και τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους.
Βάζουμε πάνω τους ένα πιατάκι και πιέζουμε λίγο. Τα αφήνουμε για μισή ώρα, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο με τα χέρια μας και πιέζοντάς τα.
Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε. Δεν προσθέτουμε άλλο αλάτι.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και με δύο κουτάλια παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα μας και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.
Μόλις κοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές, τους βγάζουμε και τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να βγάλουν το λάδι τους.

Αρωματικοί, ανάλαφροι Κολοκυθοκεφτέδες.... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.