ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ…


ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

Για τα κεμπάπ

● 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

● 500 γρ. κιμάς από αρνί,

● 1 σκελίδα σκόρδο

● 2 ντομάτες ώριμες

● 1 κ.γ. δυόσμο ξηρό

● 1 κ.γ. σουμάκ ( Το σουμάκ είναι μπαχαρικό από αποξηραμένο αγριοκέρασο, με ελαφρώς υπόξινη γεύση και χρησιμοποιείται ευρέως στην κουζίνα της Ανατολικής Μεσογείου. Το βρίσκουμε στα μαγαζιά με τα μπαχαρικά.)

● 1 κ.γ. κύμινο

● 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ( προαιρετικά )

● 2 κ.γ. ξύδι βαλσαμικό με μέλι

● 60 ml λάδι

● Ανθός αλατιού

● Μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

● 6 μικρές πράσινες πιπεριές κέρατο

● 2 κρεμμύδια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες

● 2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο

● 3 πίτες κυπριακές

● 6 μικρές ντοματούλες

● 2 φλ. σάλτσα ντομάτας

Για την σάλτσα γιαουρτιού

● 150 γρ. γιαούρτι πρόβειο

● 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

● 2 κ.σ. ελαιόλαδο

● 1 κ.γ. σουμάκ

● Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κεμπάπ
Ζητάμε από τον χασάπη να μας περάσει δύο φορές τον κιμά από την μηχανή.
Ξεφλουδίζουμε τις δύο ντομάτες και τις κόβουμε κυβάκια.
Βάζουμε σ ένα μεγάλο μπολ τους κιμάδες, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το λάδι, το ξύδι, το σκόρδο λιωμένο και τις ντομάτες. Ζυμώνουμε πολύ καλά τουλάχιστον για 5’-7’.
Το μίγμα μας πρέπει να είναι αφράτο και γι’ αυτό στην διάρκεια του ζυμώματος βρέχουμε ελαφρώς τα χέρια μας.
Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, για να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις. Πλάθουμε τα κεμπάπ μακρόστενα και ελαφρώς στρογγυλά.
Εάν έχουμε ψησταριά με κάρβουνα ή αερίου τα ψήνουμε για 2’-3’ από κάθε πλευρά.
Μπορούμε επίσης να τα ψήσουμε στο γκρίλ του φούρνου μας. Προθερμαίνουμε πολύ καλά το γκριλ στους 220 o C και τα ψήνουμε για 3‘ από κάθε πλευρά.

Για την σάλτσα γιαουρτιού
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μας. Το διατηρούμε στο ψυγείο.

Για το σερβίρισμα
Λαδώνουμε καλά μικρά ατομικά τηγανάκια ή ένα μεγάλο πυρέξ και τοποθετούμε τις πίτες κομμένες στη μέση, μισή πίτα για κάθε μερίδα. Επάνω στις πίτες βάζουμε δύο κουταλιές σάλτσα γιαουρτιού, δύο με τρία ψημένα κεμπάπ και ανάμεσα τους τις ντοματούλες και τις πιπεριές.
Περιχύνουμε τα κεμπάπ με τη σάλτσα ντομάτας και τα ψήνουμε στο γκριλ για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πίτες και να μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά.
Βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το λάχανο και σερβίρουμε.
Πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια με το σουμάκ και αν θέλουμε προσθέτουμε και φρέσκο θυμάρι.
Βάζουμε από δίπλα και ένα μπολ με την σάλτσα γιαουρτιού.

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.