Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με σούπα κριθαράκι…


?Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με σούπα κριθαράκι?
Υλικά
– 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
– 1 κρεμμύδι
– 1/2φλ. ρύζι γλασέ
– 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 1 αυγό
– 1φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2L νερό
– 1 κύβο ή φρέσκο ζωμό λαχανικών
– 300ml χυμό ντομάτας
– 1φλ. κριθαράκι μέτριο
– 3κ.σ. ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ρύζι και τον μαϊντανό (κρατάμε λίγο στην άκρη για το σερβίρισμα). Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει. Αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό για να το αραιώσουμε. Piχνουμε το νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Μόλις βράσει, προσθέτουμε τον κύβο ή το φρέσκο ζωμό λαχανικών και τον χυμό ντομάτας. Με το μείγμα του κιμά πλάθουμε μικρά γιουβαρλάκια και στη συνέχεια τα κυλάμε μέσα στο αλεύρι. Έτσι αλευρωμένα τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή, γιατί ο ζωμός έχει ήδη αλάτι και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό και να ψηθούν τα γιουβαρλάκια. Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό που κρατήσαμε στην άκρη. Καλή επιτυχία!

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά με σούπα κριθαράκι... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.