Ζεστή σαλάτα με φακές Beluga, ρόκα και κατσικίσιο τυρί…


Ζεστή σαλάτα με φακές Beluga, ρόκα και κατσικίσιο τυρί.

Υλικά – 250γρ. φακές Beluga – 1 φύλλο δάφνης – 4-5 κλωνάρια θυμάρι – 1 μέτριο καρότο λεπτοκομμένο – 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο – 1 σέλινο λεπτοκομμένο – 100γρ. άγρια ρόκα – 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο – 150γρ. κατσικίσιο τυρί – 100γρ. φουντούκια κοπανισμένα Για τη σως: – 60ml ελαιόλαδο – 2κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί – 1κ.γλ. μουστάρδα dijon (καυτερή) – 1κ.γλ. μέλι – 1 σκελίδα σκόρδο – αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο Εκτέλεση: Βάζουμε τις φακές σε κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη και το θυμάρι. Καλύπτουμε με κρύο νερό, αλατίζουμε καλά και τις βάζουμε να βράσουν. Όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το καρότο και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι φακές αλλά να μην διαλύονται. Όσο βράζουν οι φακές ετοιμάζουμε τη σως. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε λείο μείγμα. Μεταφέρουμε τη σως σε ένα μεγάλο μπολ. Στραγγίζουμε τις φακές και τις μεταφέρουμε ζεστές στο μπολ με τη σως. Προσθέτουμε το σέλινο, τη ρόκα και το μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε τη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί (θρυμματισμένο ή ολόκληρο κομμάτι στο πλάι) και κοπανισμένα φουντούκια. Καλή επιτυχία!

Ζεστή σαλάτα με φακές Beluga, ρόκα και κατσικίσιο τυρί... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.