Θεϊκά μπισκότα βουτύρου που λιώνουν στο στόμα!…


Θεϊκά μπισκότα βουτύρου που λιώνουν στο στόμα!

Υλικά
175 γρ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ κορν φλάουρ
1 κ.γ μπείκιν (προαιρετικά)

Οδηγίες
Με το μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέστε την βανίλια και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα.
Κοσκινίστε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μαζί πάνω από το μείγμα βουτύρου και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο.

Τοποθετείστε σε κορνέ με μύτη σε σχήμα αστεριού. Κάνουμε σχήματα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήστε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 -20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Αφήστε για λίγα λεπτά στο ταψί για να σφίξουν λίγο πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν.

Μυστικά
Αφαιρέστε 25 γρ αλεύρι (125 γρ αλεύρι συνολικά ) και βάλτε την ζύμη σε πρέσα μπισκότων.
Προσθέστε 25 γρ αλεύρι (175 γρ αλεύρι συνολικά στην συνταγή ) τοποθετείστε την ζύμη 1 ώρα στο ψυγείο και πλάστε μπισκότα με τα χέρια η ανοίξτε φύλλο χρησιμοποιώντας δύο λαδόκολλες
και κόψτε με κουπάτ .

syntagesgiapaidia

Θεϊκά μπισκότα βουτύρου που λιώνουν στο στόμα!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *