Κέικ καρότου με μέλι…


Κέικ καρότου με μέλι

Υλικά συνταγής

½ φλιτζ. μαργαρίνη
1 φλιτζ. μέλι
2 αυγά
2 φλιτζ. καρότο τριμμένο
½ φλιτζ. σταφίδες μαύρες Κορινθίας
⅓ φλιτζ. καρύδια
⅓ φλιτζ. χυμός πορτοκάλι
1 βανίλια
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα φαγητού
1 ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη

Διαδικασία συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Xτυπάμε τη μαργαρίνη με μίξερ να αφρατέψει και προσθέτουμε σιγά σιγά το μέλι ώσπου να γίνει αφράτο το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε τις σταφίδες και τα καρύδια με ένα κουταλάκι αλεύρι.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το μείγμα με τη μαργαρίνη και το μέλι και το καρότο, εναλλάξ. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ή με μαριζ.
Τέλος, προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Αλείφουμε με μαργαρίνη ή ελαιόλαδο ένα ταψάκι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-45 λεπτά, ώσπου να ψηθεί καλά ως το κέντρο του το κέικ.
Βγάζουμε και αφήνουμε στο ταψί να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Κέικ καρότου με μέλι... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.