Κρουτόν από προζυμένιο ψωμί…


Κρουτόν από προζυμένιο ψωμί? Υλικά – μισό ψωμί προζυμένιο – 1/2φλ. περίπου ελαιόλαδο – 100γρ. βούτυρο – αλάτι – ρίγανη ή αποξηραμένο μυρωδικό (θυμάρι, δενδρολίβανο, σκόρδο, πάπρικα ή κάρυ) Εκτέλεση: Αρχικά, κόβουμε προσεκτικά το ψωμί μας σε μικρά κυβάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε. Αμέσως μετά, ρίχνουμε τα κρουτόν και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, έτσι ώστε να απορροφήσουν όλα τα κομματάκια το μείγμα. Ψήνουμε τα κρουτόν σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα, για 10-15 λεπτά περίπου. Επίσης, φροντίζουμε τα κρουτόν να καλύπτουν όλο τον πάτο του ταψιού, αλλά να είναι σε μία στρώση. Φροντίζουμε να μην τα αφήσουμε να ροδοκοκκινήσουν, γιατί θα γίνουν πολύ σκληρά και καθώς κρυώνουν, σκληραίνουν περισσότερο, λίγο χρώμα στις γωνίες αρκεί. Καλή επιτυχία!

Κρουτόν από προζυμένιο ψωμί... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.