ΚΩΚ….


💞💖💖 ΚΩΚ. 💖💞💞
Παραγγελία του Πανούλη μας και η γιαγιά δεν του χαλάει χατίρι!!!

Η συνταγή μας!!!
Για το παντεσπάνι:

Υλικά:

Τέσσερα μεγάλα αυγά
Μισή κούπα τσαγιού ζάχαρη ,είναι 100 γραμμάρια
Μία κούπα τσαγιού αλεύρι ,100 γραμμάρια
50 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο (όχι μαργαρίνη)
Στην άκρη του κουταλιού του γλυκού ελάχιστο αλάτι
Ένα κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή μία βανιλίνη
Ένα κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ για οκτώ περίπου λεπτά να φουσκώσουν καλά και να αφρατέψουν !!!
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια αν είναι σκόνη βανιλίνη, αν είναι υγρή βανίλια τη βάζουμε στα αυγά!!!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε με δόσεις και σιγά σιγά σαν βροχή το αλεύρι με ένα σουρωτήρι ανακατεύοντας σα να διπλώνουμε απαλά με μία σπάτουλα!!!!Τέλος ρίχνουμε το βούτυρο(όχι ζεστό) λίγο λίγο ανακατεύοντας πάλι απαλά.Αδειάζουμε το μείγμα σε δύο ταψάκια είκοσι δύο εκατοστά το κάθε ένα στρωμένα με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 30 με 25 λεπτά περίπου !!!Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΥ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ!!!
Μία κούπα τσαγιού ζάχαρη
Μία κούπα τσαγιού νερό
Μία βανιλίνη ή μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή.
Μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Βράζουμε για ένα λεπτό μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Έναμισυ λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες.
120 γραμμάρια άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια (για ζεστή κρέμα) ή 120 γραμμάρια κόρν φλάουρ .
120 γραμμάρια. βούτυρο φρέσκο .
Μία κούπα τσαγιού ζάχαρη και λίγο ακόμη περίπου 250 γραμμάρια
Μία βανιλίνη ή ένα κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια!!
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα μας.Την αδειάζουμε σ’ ένα μπολ σκεπασμένη με μεμβράνη που εφάπτεται ακριβώς πάνω στην κρέμα και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.Όταν κρυώσει την χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει!!!! Προσθέτουμε αν θέλουμε τρείς κουταλιές σούπας σαντιγί!!!
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα μαυρη
100 γραμμάρια.σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
80 γραμμάρια γάλα φρέσκο
Μία κουταλιά σούπας βούτυρο
Κόβουμε τις σοκολάτες σε μικρά κομματάκια!!!
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώςνα λιώσει η σοκολάτα, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απλώνουμε πάνω από το παντεσπάνι!!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βάζουμε σε μια πιατέλα τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε με όσο σιρόπι θέλουμε στρώνουμε όλη την κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο δίσκο.Σιροπιάζουμε ξανά και βάζουμε το κώκ στο ψυγείο να παγώσει για μια ώρα.Καλύπτουμε το κώκ με την γκανάζ σοκολάτας!!!.

ΚΩΚ.... 1
ΚΩΚ.... 2
ΚΩΚ.... 3
ΚΩΚ.... 4
ΚΩΚ.... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *