Λεμονάτο χοιρινό με πατάτες στην κατσαρόλα…


Λεμονάτο χοιρινό με πατάτες στην κατσαρόλα

Υλικά
1-1,5 kg χοιρινό
(ότι μας άρεσει)
🥕 1-2 καρότα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
6-7 μεγάλες πατάτες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ή κορν φλαουρ
🍋 1 λεμόνι (τον χυμό του)
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ.του γλυκού ρίγανη
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

Εκτελεση
Σε κατσαρολα σοταρουμε κ τηγανίζουμε καλά με το ελαιόλαδο το χοιρινό μας (εγώ έχω επιλέξει χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο) από ολες τις πλευρές (σε μερίδες μας βολεύει να είναι το κρέας μας)

Ψιλοβουμε παράλληλα το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, κόβουμε τα καρότα, κόβουμε τις πατάτες όπως θέλουμε κ τις πασπαλιζουμε με το αλεύρι ή το κορν φλαουρ (να πάει παντού)
Μόλις είναι έτοιμο το χοιρινό προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο να τσιγαριστουν μαζί με το κρέας μας, ανακατεύουμε..
Προσθέτουμε τις πατάτες με τα καρότα μας κ ανακατεύουμε να τσιγαριστουν κ αυτές μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας..
Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας & το χυμό λεμονιού.
Προσθέτουμε νερό να σκεπάζει το φαγητό μας κ βράζουμε σε μέτρια προς σιγανή φωτιά για 1h περίπου κουνωντας κυκλικά την κατσαρόλα μας που κ που. Μόλις περάσει η μία ώρα κ δούμε με ένα πιρούνι πως είναι έτοιμες οι πατάτες αλλά κ το χοιρινό τσιμπιετε με ευκολία, αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα μας κ βράζουμε έτσι για αλλά 5′-10′ έως ότου δέσει η σάλτσα μας κ το φαγητό μας έχει γλασαριστει.. Σερβίρουμε αφου κρυώσει λίγο πρώτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι κ απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία!!!

Λεμονάτο χοιρινό με πατάτες στην κατσαρόλα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *