Μανιταρόσουπα…


?Μανιταρόσουπα?
Υλικά
– 15γρ. ξερά μανιτάρια πορτσίνι
– 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– 1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
– 1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο
– 2κ.σ. ελαιόλαδο
– 1/2κ.γλ. ξερό θυμάρι
– 450γρ. διάφορα μανιτάρια, κατά προτίμηση άγρια
– 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
– 1 λίτρο νερό
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουσκεύουμε τα πορτσίνι για 20 λεπτά σε μπολ με μία κούπα βραστό νερό. Βγάζουμε τα πορτσίνι από το νερό και περνάμε το ζωμό από λεπτή σήτα. Βάζουμε σε κατσαρόλα το ζωμό, το σκόρδο, το σέλινο, μία κουταλιά του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Σουρώνουμε πάλι το ζωμό σε μπολ και τον βάζουμε στην άκρη. Σε φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το θυμάρι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τα πορστίνι, τα βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα μανιτάρια στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε τη φωτιά και τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και την ντομάτα και όταν αρχίσει να βράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Καλή επιτυχία!

Μανιταρόσουπα... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *