ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ…


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

🍓🍓Μαρμελάδα φράουλα!!!!🍓🍓Πρώτη παρασκευή μαρμελάδας φράουλας για φέτος!!!!!Βρήκα σήμερα στη λαϊκή πάρα πολύ ωραίες φράουλες και δεν τις προσπέρασα!!!!Τις έφερα στο σπίτι και έκλεισα την υπέροχη μυρωδιά τους ,την ξεχωριστη γεύση τους και το μοναδικό τους άρωμα μέσα στα βαζάκια μου για να την απολαμβάνουν τα παιδιά μου με το πρωϊνό τους!!!🍓🍓🍓🍓
🌹🛍🎀Καλό απόγευμα με υγεία και φωτεινά χαμόγελα !!
🍓🍓🍓🍓🍓🍓🍓
Προετοιμασία:
Διαλέγουμε τις φράουλες να είναι γερές και ώριμες!!!!
Τις πλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό , σχολαστικά,αφού τις πλύνουμε τις καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια τους.Τις τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά νερά !!!
Τις κόβουμε στα δύο ή στα τρία και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση , σε στρώσεις, εναλλάξ με τη ζάχαρη !!!Μπορούμε να τις λιώνουμε με το χέρι ζουλώντας τες και μετά τις βάζουμε σε κατσαρόλα!!!!
Τις αφήνουμε έτσι για 3 -4 ώρες περίπου ή και περισσότερο, μέχρι που να βγάλουν αρκετό σιρόπι!!

ΥΛΙΚΑ:

Δύο κιλά και διακόσια γραμμάρια φράουλες,
καθαρισμένες και ζυγισμένες!!!
Ένα κιλό ζάχαρη
Το χυμό μισού λεμονιού.

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!!

Τοποθετούμε την κατσαρόλα (κατσαρόλα φαρδιά και χαμηλή) με παχύ πάτο στη φωτιά!!!
Αφήνουμε να πάρουν βράση οι φράουλες μας σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Ξαφρίζουμε τον αφρό όποτε χρειάζεται .Ξαφρίζουμε απαλά απαλά και πάνω πάνω και αφαιρούμε τον αφρό. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και βράζουμε για σύνολο περίπου 20 έως 25 λεπτά!!! Ανακατεύουμε τακτικά πάντα με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει η μαρμελάδα μας στον πάτο της κατσαρόλας!!!.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα με την οποία ανακατεύουμε!!. Τότε προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση με κλειστό το μάτι της κουζίνας μας . Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε βάζα!!!
Να θυμάστε ότι όσο περισσότερη ώρα βράζετε μια μαρμελάδα, τόσο περισσότερο εξατμίζονται τα υγρά, ψήνεται η ζάχαρη-καραμελώνει και σκουραίνει το χρώμα της, με αποτέλεσμα να σκουραίνει και η μαρμελάδα. Υπολογίστε βράσιμο γύρω στα 20 με 25΄ λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για μαρμελάδα με υπέροχο φραουλένιο χρώμα και άρωμα.!!!

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ... 1
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ... 2
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ... 3
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ... 4
ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.