Μισοφέγγαρα με αμύγδαλα (κουραμπιέδες)…


?Μισοφέγγαρα με αμύγδαλα (κουραμπιέδες)?
Υλικά
– 1φλ. αμύγδαλα
– 3/4φλ. βούτυρο
– 1/3φλ. ζάχαρη αχνη
– 1 ποτηράκι μαυροδάφνη (κόκκινο κρασί ημίγλυκο)
– 200γρ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Χοντροκοπανίζουμε τα αμύγδαλα και τα καβουρδίζουμε στον φούρνο. Χτυπάμε καλά με ξύλινο κουτάλι το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου να γίνουν μια λεία κρέμα. Ρίχνουμε στην κρέμα που φτιάξαμε, το κρασί και ανακατεύουμε ξανά το μείγμα με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να απορροφηθεί εντελώς το κρασί από την κρέμα του βουτύρου. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο καθώς και τα κοπανισμένα και καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, ώσπου να δέσουν εντελώς και να γίνουν ένα, σχετικά, σφιχτό μείγμα, το οποίο αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα άλλο σκεύος με λεία επίπεδη επιφάνεια και πλάθοντάς το με τα χέρια μας του δίνουμε σχήμα. Ύστερα, κόβουμε κάθετα. Παίρνουμε ένα – ένα τα κομμάτια του μείγματος και στριφογυρίζοντάς τα απαλά μέσα στις παλάμες μας τα πλάθουμε σε κυλινδράκια, πιο παχιά στη μέση και πιο λεπτά στις άκρες τους. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα, δίνοντάς τους το σχήμα του μισοφέγγαρου και τα ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Καλή επιτυχία!

Μισοφέγγαρα με αμύγδαλα (κουραμπιέδες)... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *