Μπισκοτάκια αλμυρά με τυρί…


Μπισκοτάκια αλμυρά με τυρί

Μπισκοτάκια που λιώνουν στο στόμα, και δεν σταματάς ποτέ στο ένα κομμάτι!!

Υλικά
250 γρ βούτυρο “φυτίνη με βούτυρο”
1/2 φλυτζάνι σπορέλαιο
2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα
1 κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ
1 κουτ.γλ αλάτι
1 κουτ.γλ ζάχαρη
2 φλυτζάνι τριμμένο τυρί(ψιλό)
1 αλεύρι που φουσκώνει (500γρ)

για άλλειμα
1 αυγό
λίγο γάλα
σουσάμι, μαυροσίσαμο(προεραιτικά)

(γίνονται 80-90 κομμάτια ανάλογα το μέγεθος)

Εκτέλεση
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο, το σπορέλαιο και τα αυγά να αφρατέψουν και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, το αλάτι, τη ζάχαρη και το τυρί και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι(ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια. Φτιάχνουμε ότι σχήματα θέλουμε ή κόβουμε με κουπ πατ. Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγο γάλα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, μαυροσίσαμο ή τυρί(εγώ έβαλα και από τα τρία). Ψήνουμε στους 170οC στον αέρα για 25-30 λεπτά ανάλογα το σχήμα τους και το φούρνο σας.

Μπισκοτάκια αλμυρά με τυρί... 1
Μπισκοτάκια αλμυρά με τυρί... 2
Μπισκοτάκια αλμυρά με τυρί... 3
Μπισκοτάκια αλμυρά με τυρί... 4
Μπισκοτάκια αλμυρά με τυρί... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *