Μπράουνι με βούτυρο φουντουκιού και χωρίς αλεύρι…


?Μπράουνι με βούτυρο φουντουκιού και χωρίς αλεύρι ?
Υλικά
– 130γρ. ζάχαρη καρύδας
– 2 αυγά
– 2κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
– 300γρ. φουντουκοβούτυρο
– 35γρ. κακάο (βιολογικό κατά προτίμηση)
– 1/4κ.γλ. αλάτι
– 1/4κ.γλ. μαγειρική σόδα
– 1/4κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
– 90γρ. μαύρη σοκολάτα (65-70% κακάο) ψιλοκομμένη και χωρισμένη σε δύο μέρη
– 115γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
– λίγο κακάο για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 24×24εκ. με βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη καρύδας με τα αυγά. Προσθέτουμε τη βανίλια και το φουντουκοβούτυρο και ανακατεύουμε πάλι. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο πρώτο μείγμα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε με τη μισή σοκολατα και τα φουντούκια. Εφόσον τα ανακατέψουμε όλα μαζί, μεταφέρουμε το μείγμα μας στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σοκολατα στην επιφάνεια και ψήνουμε στη δεύτερη σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το γλυκάκι μας να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε. Κοσκινίζουμε, εάν θέλουμε, λίγο κακάο στην επιφάνεια και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Μπράουνι με βούτυρο φουντουκιού και χωρίς αλεύρι... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.