Ντολμαδάκια!!!!!…


Ντολμαδάκια!!!!!
《Ντολμαδάκια στη γάστρα ψημένα στο φούρνο!!!!》
Έτοιμα για την Καθαρά Δευτέρα και όχι μόνο!!!
Υλικά:
80 περίπου αμπελόφυλλα τρυφερά
Δύο φλυτζάνια ρύζι Καρολίνα
4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Δύο πράσα μέτρια ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 λεμόνι
1 ντομάτα τριμμένη μεγάλη ή δύο μέτριες
Μία φρέσκια αγκινάρα τριμμένη στον τρίφτη ή στο μούλτι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο και το ανάλογο ζεστό νερό για το ψήσιμο στη γάστρα μας!!!

Παρασκευή της συνταγής μας:

Για τα λαδερά και νηστίσιμα ντολμαδάκια στη γάστρα στο φούρνο, μουσκεύουμε το ρύζι σε μπολ με νερό για λίγη ώρα. Έπειτα το βάζουμε σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε καλά καλά κάτω από τρεχούμενο νερό της βρύσης να φύγει το άμυλο. Το στραγγίζουμε καλά.Ακολούθως το βάζουμε σε μια λεκάνη,
στύβουμε ένα λεμόνι και το ρίχνουμε στο ρύζι και ανακατεύουμε καλά καλά . Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα αρωματικά, τα κρεμμύδια, την τριμμένη ντομάτα ,το αλάτι, το πιπέρι και τέλος το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά !!!Αφήνουμε στη άκρη τη γέμιση σκεπασμένη.
Ζεματάμε τα αμπελόφυλλα για 5-8 λεπτά και τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό να κοπεί ο βρασμός τους. Τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε τυχόν χοντρά νεύρα στην άκρη του κληματόφυλλου. Παίρνουμε ένα κληματόφυλλο στην παλάμη μας, με τα νεύρα προς τα πάνω, να τα βλέπουμε, βάζουμε λίγη γέμιση , κλείνουμε τα δύο πλαϊνά και έπειτα τυλίγουμε το ντολμαδάκι σε ρολό.Έτσι συνεχίζουμε μέχρι να φτιάξουμε και τα υπόλοιπα. Αν θέλουμε στρώνουμε όλη τη βάση του ταψιού με κληματόφυλλα ζεματισμένα και τα κοτσάνια από τα μυρωδικά!!!
Τα τοποθετούμε στην σειρά στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω και κοντά κοντά το ένα με το άλλο.!!!.
Ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο, λίγο ακόμα αλατάκι,το χυμό ενός λεμονιού και 2-3 φλυτζάνια ζεστό νερό.Σκεπάζουμε με κλιματόφυλλα και με λαδόκολλα και ένα πιάτο!!!
Τέλος, ψήνουμε στους 190 βαθμούς με σκεπασμένη τη γάστρα για 50 λεπτά στον αέρα , μετά κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να μείνουν με το λάδι τους άλλα 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας.
Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμα και αφήνουμε να μείνουν λίγο πριν τα σερβίρουμε!!!!

Ντολμαδάκια!!!!!... 1
Ντολμαδάκια!!!!!... 2
Ντολμαδάκια!!!!!... 3
Ντολμαδάκια!!!!!... 4


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.