Πάστα σοκολατίνα με ζουμερό παντεσπάνι- Χωρίς τσέρκι
Υλικά Συνταγής
Για το παντεσπάνι
6 αυγά
100γρ ζάχαρη
120γρ φαρίνα
30γρ κακάο
20γρ σπορέλαιο
1 βανίλια
½ κ.γ μπέικιν
1 τσιμπιά αλάτι
Σιρόπι
250γρ ζάχαρη
350γρ νερό
Λίγες σταγόνες λεμόνι
50γρ κονιάκ (προαιρετικά)
Γέμιση (κρέμα)
200γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για την σοκολάτα
100γρ σοκολάτα γάλακτος
100γρ κουβερτούρα
120 κουβερτούρα γάλακτος
σαντιγί
700γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
70γρ άχνη ζάχαρη
Φτιάχνουμε την σαντιγί και την ενσωματώνουμε με τις σοκολάτες.(αν θέλουμε κρατάμε 100γρ σαντιγί για στόλισμα)
Επικάλυψη
200γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για την σοκολάτα
100γρ σοκολάτα γάλακτος
300γρ κουβερτούρα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Πάστα σοκολατίνα με ζουμερό παντεσπάνι. Χωρίς τσέρκι
Για το παντεσπάνι
Βάζουμε τα αυγά την ζάχαρη και την βανιλια χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Όταν είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τα στερεά υλικά κοσκινισμένα) ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και βάζουμε σε ταψί 25αρι που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ψήνουμε 180 αντιστάσεις 15-20 λεπτά τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα η με ένα μαχαίρι τρυπώντας το πρέπει να βγαίνει στεγνό.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός το κονιάκ βράζουμε για δυο τρία λεπτά και πριν αφαιρέσουμε ρίχνουμε το κονιάκ.
Για την κρέμα σοκολάτας
Ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες και βάζουμε την κρέμα γάλακτος (200γρ) σε φούρνο μικροκυμάτων η σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα στο κάδο η στο μιξερακι να γίνει σαντιγί κατά την διάρκεια του χτυπήματος βάζετε την άχνη ζάχαρη. Όταν είναι έτοιμη η σαντιγί ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις με την σοκολάτα σταδιακά.
Για την γκαναζ σοκολάτας
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά ψιλοκόβουμε τις σοκολάτες και τις ρίχνουμε μέσα μέχρι να λιώσουν καλά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε επάνω στην τούρτα
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis-Μαγειρικές απολαύσεις
0 Σχόλια