ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ,ΑΦΡΑΤΗ,…


ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ,ΑΦΡΑΤΗ,
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγα,125 γρ ζαχαρη,155 γρ αλευρι Φαριναπ,1 βανιλια!!!!!
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να ασπρισουν να φουσκωσουν να μην χασουν τον ογκο τους!Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενο το αλευρι σε 4 δοσεις ανακατευοντας απαλα με μαριζ!!!!! Βαζουμε λαδοκολα σε τσερκι (26ν)ριχνουμε το μιγμα και το ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα για 35 λεπτα!!!!Το βγαζουμε το αφηνουμε να κρυωσει και το κοβουμε να εχουμε 2 πατους!!!! ΣΙΡΟΠΙ:: Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα!!Το αφηνουμε να κρυωσει!!!
ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ::
1 λιτρο γαλα,5 κ.σ.ζαχαρη,4 κ.σ.γεματες καστερ παουντερ η κορν φλαουρ,2 κ.σ.γεματες αλευρι,1 βανιλια,3 κροκους αυγων,50 γρ βουτυρο,10 φραουλες ψιλοκομμενες!!!! Βαζουμε σε ενα μπολ λιγο γαλα και διαλυουμε μεσα το καστερ με το αλευρι!!!Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με την ζαχαρη να ζεσταθει και ριχνουμε το μιγμα(καστερ-αλευρι) ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε τους κροκους ανακατευουμε γρηγορα ριχνουμε την βανιλια και τελος το βουτυρο σε κομματακια ανακατευουμε!!! Αφηνουμε να κρυωσει τελειως και την αφρατευουμε με το μιξερ!Ριχνουμε τις φραουλες μεσα στην κρυα κρεμα ανακατευουμε!!! Βαζουμε τον ενα πατο στο τσερκι!Σιροπιαζουμε με κουταλι!Ριχνουμε την κρεμα!Βαζουμε το δευτερο παντεσπανι, σιροπιασμα!!!Τελος χτυπαμε 1 φακελο σκονη γκαρνι οπως αναγραφει η συσκευασια και την βαζουμε πανω στο γλυκο!!!Γαρνιρουμε με φραουλες!!!

Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΕΥΣΤΙΚΗ,ΑΦΡΑΤΗ,... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.