Παστίτσιο…


Παστίτσιο. Υλικά – 1 συσκευασία μακαρόνια Νο2 – 750γρ. μοσχαρίσιο κιμά – 4κ.σ. ελαιόλαδο – 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο – 1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο – 1 μικρο φλ. λευκό κρασί – 1 πρέζα κανέλα – 1κ.γλ. ζάχαρη – 1 πρέζα αλάτι – 1 πρέζα πιπέρι – 150γρ. βούτυρο – 400γρ. κεφαλογραβιέρα και κασέρι τριμμένο Για τη μπεσαμέλ: – 3κ.σ. βούτυρο – 7κ.σ. αλεύρι – 1L φρέσκο γάλα – 3 αυγά – 1κ.σ. μοσχοκάρυδο τριμμένο – 1φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη – αλάτι Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τον κιμά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 20 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό ώστε στο τέλος να έχει αρκετή σάλτσα. Βράζουμε τα μακαρόνια για 6-7 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα 3/4 του βουτύρου και το 1/2 των τυριών. Ταυτόχρονα, φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 3 αυγά. Σε μία μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να πάρει χρώμα. Μετά, ρίχνουμε σιγά – σιγά το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει κρέμα. Βγάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά – σιγα τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατεύουμε καλά για να μην δημιουργηθούν σβώλοι. Σε βουτυρωμένο ταψί βάζουμε τα μισά ζυμαρικά έτσι ώστε να καλύψουν όλο τον πάτο του ταψιού, πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και βάζουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, ξαναρίχνουμε τυρί και βάζουμε από πάνω τον κιμά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με τυρί και λίγο βούτυρο. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά. Καλή επιτυχία!

Παστίτσιο... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *