ΠΙΠΕΡΙΈΣ ΦΛΩΡΊΝΗΣ ΞΥΔΑΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΑΓΙΟΡΕΊΤΙΚΗ!!!…


ΠΙΠΕΡΙΈΣ ΦΛΩΡΊΝΗΣ ΞΥΔΑΤΕΣ 🌶🌶🌶ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΑΓΙΟΡΕΊΤΙΚΗ!!!

Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα !!
Τις μελιτζάνες τις ψήσαμε στα κάρβουνα εσείς μπορείτε κ στο φούρνο.

Υλικά Συνταγής
6 μελιτζάνες φλάσκες
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φυλλα τους
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκ σκόρδο
χυμό από 1/2 λεμόνι
2 κουταλιές μηλόξιδο
5 κ.σ ελαιόλαδο
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Για τη αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα
πρώτα ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή τις καπνίζουμε. Αφού ψήσουμε τις μελιτζάνες, αφήνουμε να γίνουν χλιαρές και τις καθαρίζουμε. Πιάνουμε το κοτσάνι και με ένα κουτάλι τραβάμε τη μαλακή σάρκα. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους. Τις βάζουμε στο ξύλο κοπής και τις ψιλοκόβουμε. Βάζουμε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για την αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Παγώνουμε για λίγο την σαλάτα. Σερβίρουμε τη μελιτζανοσαλάτα δροσερή, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο καθώς και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό. Συνοδεύουμε με ψητές και τραγανές αραβικές πίτες κομμένες σε τρίγωνα και επίσης, λίγο ψιλοκομμένο καρύδι ταιριάζει τέλεια με την Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα.
Μυστικά για την αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα
Αφήστε τις μελιτζάνες να ψηθούν και να μαλακώσουν καλά.
Ψήστε τις πιπεριές Φλωρίνης όπως και τις μελιτζάνες στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν ή σε ανοιχτή φλόγα να καψαλιστούν και να πάρουν ελαφρά καπνιστό άρωμα.
Βάλτε τις καυτές μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
Βαλτε τις καυτές πιπεριές μέσα σε σακούλα τροφίμων να ιδρώσουν για να ξεφλουδίζονται εύκολα.
Λεμόνι και ξύδι στη μελιτζανοσαλάτα απογειώνει την γεύση.
Οπωσδήποτε σκόρδο στη μελιτζανοσαλάτα είτε σε πολτοποιημένη μορφή είτε σε μορφή σκορδόλαδου. Δηλ πολτοποιείστε 2-3 σκ. σκόρδο με αρκετό ελαιόλαδο. Αφήστε το να καθίσει για λίγο και να αρωματίζει το ελαιόλαδο. Χρησιμοποιήστε αυτό το ελαιόλαδο με ελαφρύ άρωμα και γεύση σκόρδου όχι μόνο για την μελιτζανοσαλάτα σας αλλά και για τζατζίκι, μαγείρεμα κλπ.
Παγώστε για λίγο την μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο ώστε να σταθούν τα υλικά και να δέσουν ωραία οι γεύσεις.
Την επόμενη ημέρα είναι ακόμα ωραιότερη.
Η συνταγή είναι της Αργυρώς ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ!!
Εγώ δεν έβαλα καθόλου κρεμμύδια..Μόνο σκόρδα!!
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΞΥΔΑΤΕΣ
Φροντίζουμε να αγοράσουμε πιπεριές με ομοιόμορφο σχήμα και μέγεθος . Τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε πολύ καλά. Κόβουμε το κοτσάνι τους περιμετρικά και αφαιρούμε τα σπόρια από το εσωτερικό τους. Τις αλατίζουμε με αρκετό αλάτι και τις λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο. Τις τοποθετούμε τη μια δίπλα στην άλλη σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και τις ψήνουμε στους 200ο για 20 λεπτά περίπου , ίσως χρειαστεί λίγο παραπάνω μέχρι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει να ροδίσει κατά τόπους. Όταν τις ψήσουμε παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα τις αραδιάζουμε εκεί με προσοχή μην καούμε και μην τις διαλύσουμε , τις τυλίγουμε πακέτο και αυτό το πακέτο το κλείνουμε μέσα σε ένα σακκουλάκι. Τις αφήνουμε κατά μέρος για αρκετή ώρα μέχρι να κρυώσουν . Τότε ξεδιπλώνουμε τις πιπεριές και θα δούμε ότι έχουν “ιδρώσει” και η σάρκα τους έχει φουσκώσει . Με ευκολία τότε αρχίζουμε να τις ξεφλουδίζουμε τραβώντας τη σάρκα τους από κάτω προς τα πάνω. Τις αραδιάζουμε μέσα σε ένα μπωλ , και τις σκεπάζουμε εντελώς με ξύδι και λάδι σε αναλογία μισό-μισό (δηλ. όσο ξύδι τόσο λάδι) . Φροντίζουμε ώστε οι πιπεριές να μην εξέχουν καθόλου αλλά να είναι εντελώς βυθισμένες μέσα στο υγρό . Προσθέτουμε και το σκόρδο κομμένο σε ροδέλες , σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Οι πιπεριές μας είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Σημ. : Αν χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο , θα παγώσει στο ψυγείο οπότε φροντίζουμε να σερβίρουμε την ποσότητα που θέλουμε λίγη ώρα πριν.
Αλλιώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ηλιέλαιο ή κάποιο άλλο λάδι της αρεσκείας μας. Σ΄αυτή την περίπτωση , καλό είνα να προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο πιάτο που θα τις σερβίρουμε γιατί η γεύση του είναι μοναδική!

Αναστασια Βλαχου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΠΙΠΕΡΙΈΣ ΦΛΩΡΊΝΗΣ ΞΥΔΑΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΑΓΙΟΡΕΊΤΙΚΗ!!!... 1
ΠΙΠΕΡΙΈΣ ΦΛΩΡΊΝΗΣ ΞΥΔΑΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΑΓΙΟΡΕΊΤΙΚΗ!!!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.