Πιροσκι από τα χεράκια της μαμάς…


Πιροσκι από τα χεράκια της μαμάς ?

1 κιλό αλεύρι γοχ, 50γρ νωπή μαγιά ή 2 φακξηρη, 1κ.σ.αλατι λίγο σπορ και νερό όσο πάρει για μαλακή ζύμη.Ζυμωνουμε καλά κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Αν βιαζόμαστε ανάβουμε τον φούρνο στο 50 και τον σβήνουμε. Αφήνουμε το λαμπάκι αναμμένο. Όταν φουσκώσει η ζύμη, χωρίζουμε σε όποια μεγέθη επιθυμούμε με λαδωμενα χέρια. Όχι αλεύρι γιατί μαυρίζει το λάδι στο τηγάνι..Αφηνουμε πάλι ένα τέταρτο να ξαναφουσκωσουν και τηγανίζουμε στο 7 αν το μάξιμουμ είναι 9

Δέσποινα Παπαδοπουλου
Οι Προκομένες

Πιροσκι από τα χεράκια της μαμάς... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *