Πολύ όμορφο, πρωτότυπο και σίγουρα πεντανόστιμο σπανακοτυρόψωμο…

Πολύ όμορφο, πρωτότυπο και σίγουρα πεντανόστιμο σπανακοτυρόψωμο

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
500gr αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ.γ ζάχαρη
2 κ.γ αλάτι
250γρ γάλα
1 ασπράδι
70μλ σπορελαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γέμιση
Ψιλοκόβουμε 3 φρέσκα κρεμμυδάκια τα τσιγαρίζουμε προσθέτετε το σπανάκι άνηθο λίγο δυόσμο αλάτι πιπέρι και πολύ λίγο νεράκι .Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5-10 λεπτά. Μόλις κρυώσει προσθέτουμε το τριμμένο τυρί φέτα και ανακατεύουμε .

Για τη ζύμη
στο ζεστό γάλα προσθέτουμε τη Μάγια τη ζάχαρη το ασπράδι και το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεμένο μέσα και ζυμώνουμε μία μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία κουβερτούλα και αφήνουμε στην άκρη Για μία ώρα.

Μετά κόβουμε σε 10 ίσα μπαλάκια και θα αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε πίτα μία πιθαμή και κόβουμε στη μέση( για γίνουν 2 μισοφέγγαρα)

Φτιάχνουμε το σχέδιο στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ,αφήνουμε για 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί. Αλείφουμε με τον κρόκο ανακατεμένο με 2 κ.σ γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Μόλις βγει από το φούρνο αλειφουμε με βούτυρο και σκεπάζουμε για να μαλακώσει

“Αννα Κασσανδρεια- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
By Χρυσές Συνταγές

Πολύ όμορφο, πρωτότυπο και σίγουρα πεντανόστιμο σπανακοτυρόψωμο... 1
Πολύ όμορφο, πρωτότυπο και σίγουρα πεντανόστιμο σπανακοτυρόψωμο... 2


Πηγή