?Πουρές γλυκοπατάτας με ροκφόρ?
Υλικά
– 1 κιλό γλυκοπατάτες
– 3κ.σ. τριμμένο ροκφόρ
– 1/2φλ. τριμμένη καρυδόψιχα
– λίγο φασκόμηλο φρέσκο ή ξερό
– ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο ταψί, τις αλατίζουμε, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 1 ώρα. Με τον τρόπο αυτό η σάρκα τους γίνεται πιο γλυκιά. Όταν ψηθούν, τις πολτοποιούμε και τις ανακατεύουμε με λίγο ψιλοκομμένο φασκόμηλο φρέσκο ή ξερό. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με το τριμμένο ροκφόρ και την καρυδόψιχα και ψήνουμε στο grill για 5-7 λεπτά και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!
0 Σχόλια