Σαλάτα με ρόκα και κολοκύθα…


?Σαλάτα με ρόκα και κολοκύθα?
Υλικά
– 1 μέτρια κολοκύθα (περίπου 800γρ.)
– 3κ.σ. ελαιόλαδο
– 1κ.γλ. τσίλι σε σκόνη
– 50γρ. ρόκα
– χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους και πετάμε τους σπόρους. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το τσίλι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει η κολοκύθα και να “αρπάξουν” οι άκρες της. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε ρητό πιάτο μαζί με τους χυμούς του ταψιού και σκορπάμε επάνω τη ρόκα. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Σαλάτα με ρόκα και κολοκύθα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.