Σιροπιαστες φωλιτσες με σοκολάτα…


♦️Σιροπιαστες φωλιτσες με σοκολάτα ♦️

Τέλειες τραγανές και γευστικές!!

🔹1 πακ. φύλλο κρούστας (500 γρ)
🔹1 κούπα περίπου λιωμένο βούτυρο για ράντισμα των φύλλων (φρέσκο)

Για σιροπι
🔹400γρ νερό
🔹450γρ ζάχαρη
🔹1κ.σ γλυκόζη

Για τη Ganache σοκολάτας
🔹225 γρ κουβερτούρα γάλακτος
🔹150 κούπα κρέμα γάλακτος
🔹1κ.σ γεμάτη σοκολάτα
(Το ίδιο μπορεί να γίνει και με λευκή φυσικά!)
🔹1κ.σ γεμάτη βούτυρο
🔹Σε ένα μουλτι έκανα τριμα λίγο καρύδι ψιχα και αμύγδαλα παρέα αυτο μπαίνει προαιρετικά δεν μπαίνει πάντα ( εγώ όμως έβαλα)

Στις φωτογραφίες εκτός από τις κανονικές φωτογραφίες από την διαδικασία φύλλων έχω και σε φωτογραφίες ακόμη και κάποια φύλλα κρούστας τα οποία μου σχιστηκαν (ειχαμε ανάποδιες) αλλά η κατάσταση παντα σώνεται ευκολα!!!

Πρώτα φτιαχνω το σιρόπι
Βάζω όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζω για 4 λεπτά!
Αφήνω να κρυώσει !!

Λοιπόν αφού έχω ξεπαγωσει το φύλλο κρούστας το ανοίγω και έπειτα το κόβω στην μέση κάθετα!Βάζω την μια λωρίδα φύλλων πάνω στην άλλη!
Περνώ μια μία την λωρίδα φύλλου και ραντίζω κατά μήκος βούτυρο λιωμένο επειτα Ρίχνω ίσα ίσα παντού λίγο τρίμμα ξηρών καρπών που έβαλα (αν βάλω )
Αν δεν βάλω τρίμμα στο φύλλο αφού το έχω ραντίσει γυρνω την μια άκρη να διπλώσει ελάχιστα προς τα μέσα και μετά βάζω την βέργα επάνω και αρχίζω να ρολαρω το φύλλο με την βέργα όχι μέχρι το τελος.Λιγο πριν φτάσω στο τέλος του φύλλου αφήνω ίσα ίσα έναν φραμπαλα το λέω εγώ( όπως βλέπετε στην φωτογραφία )
Και έπειτα πιέζω τις άκρες αριστερά δεξιά με τα χέρια μου το φύλλο προς την μέση να σουρωσει!
Αφού σουρωσει βγάζω την βεργα προσεκτικά από την μια μεριά τραβώντας την!Κλείνω σαν κουλούρι το σουρωμενο φύλλο με τον φραμπαλα προς τα μέσα ,βουτάω το δάχτυλο μου στο βούτυρο το λιωμενο και τσιμπάω να κολλήσουν η άκρες αναμεταξύ τους καλά!
Μετά τοποθετώ σε ένα βουτυρωμενο ταψί όλες μου τις φωλιτσες!

Αν ένα φύλλο έχει κολλήσει με το άλλο και καθώς το τραβαω στην αρχή να το βουτυρωσω σχιστεί τότε επιλέγω την σχισμένη μεριά να διπλώσω εξαρχής πριν βάλω την βέργα και ρολαρω όλο το υπόλοιπο !!!
Αφού βάλω τις φώλιες στο ταψί ψήνω σε προθερμασμαινο. Φούρνο στους 180 αέρα να ροδισουν περίπου 30 λεπτά αναλόγως τον φούρνο!.
Μόλις βγάλω από τον φούρνο σιροπιαζω το κρύο σιρόπι κατεύθειαν και αφήνω τουλάχιστον 2 ώρες στην άκρη να κρυώσουν και ρουφήξουν το σιρόπι τους!!

Μετά τις δύο ώρες φτιάχνω την γκαναζ
Βάζω την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και αφαιρώ ρίχνω την σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύω καλά!
Αφήνω 4 λεπτά στην άκρη να κρυώσει και
Επειτα γεμίζω τις φώλιες μου!!!
Στις φωτογραφίες δείχνω τον γνωστο τρόπο αλλά υπάρχουν και πολλά βίντεο στο ίντερνετ φυσικά !!!

Σιροπιαστες φωλιτσες με σοκολάτα... 1
Σιροπιαστες φωλιτσες με σοκολάτα... 2
Σιροπιαστες φωλιτσες με σοκολάτα... 3
Σιροπιαστες φωλιτσες με σοκολάτα... 4
Σιροπιαστες φωλιτσες με σοκολάτα... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *