Σοκολατόπιτα διαίτης…

Σοκολατόπιτα διαίτης

Σοκολατόπιτα εύκολη, αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή. Αυτή η σιροπιαστή σοκολατόπιτα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις “κανονικές”, αυτές….ξέρετε με τις πολλές θερμίδες και τα σιρόπια να τρέχουν. Και ναι αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει, γιατί δεν έχει καθόλου αλεύρι και λευκή ζάχαρη, θα τη φάτε χωρίς τύψεις, είναι πεντανόστιμη και απόλυτα γευστική.

Υλικά
20 κουτ.σ νερό
8 κουτ.σ ζάχαρη καρύδας
10 κουτ.σ κακάο
6 αυγά χωρισμένα
10 κουτ.σ γιαούρτι στραγγιστό 2%
2 κουτ.σ σκόνη γάλα
3 βανίλιες
2 κουτ.σ μπέικιν πάουντερ
4 κουτ.σ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
Σιρόπι
80 γρ νερό
4 κουτ.σ σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη καρύδας σε χαμηλή φωτιά, μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε να λιώσει. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Από αυτό το μίγμα σε ένα φλυτζάνι βάζουμε 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας και το βάζουμε στο ψυγείο. Στο υπόλοιπο βάζουμε τους κρόκους, το μπέικιν, το γιαούρτι, τη σκόνη γάλα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να ενωθούν. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα(να στέκεται) και με απαλές κινήσεις το ανακατεύουμε με το μίγμα σοκολάτας. Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψάκι 30 με 32 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Βυθίζουμε μέσα ένα μαχαίρι και όταν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.(Θα κάτσει λίγο δεν θα είναι τόσο φουσκωμένο όπως όταν το βγάλετε από το φούρνο, είναι φυσιολογικό γιατί δεν περιέχει άλευρα). Ζεσταίνουμε λίγο τα υλικά για το σιρόπι και το σιροπιάζουμε, περιμένουμε να πιει όλα τα υγρά του, και μετά απλώνουμε το μίγμα σοκολάτας που κρατήσαμε. Βάζουμε την σοκολατόπιτα στο ψυγείο. Να ξέρετε ότι την επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη να την καταναλώσουμε γιατί θα έχει μείνει και θα σφίξει. Καλή σας απόλαυση χωρίς τύψεις!!!!

Σοκολατόπιτα διαίτης... 1
Σοκολατόπιτα διαίτης... 2


Πηγή