Σουπιές γιουβέτσι: Αγιορείτικη συνταγή…


Σουπιές γιουβέτσι: Αγιορείτικη συνταγή

Υλικά (για 6 μερίδες)

1 κιλό σουπιές

Μισό κιλό μανέστρα (κριθαράκι)

3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

200 γρ. λάδι

Αλάτι

Πιπέρι μαύρο και κόκκινο

Κύμινο

2- 3 κουταλιές πελτές ντομάτας αραιωμένος

Εκτέλεση

Ζεματάμε τις σουπιές και τις κόβουμε κομματάκια. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι σε έναν ταβά, βάζουμε τον πελτέ αραιωμένο καθώς και τα μπαχαρικά και το αλάτι.

Προσθέτουμε στη συνέχεια περίπου ένα λίτρο ζωμό από τις σουπιές και τα αφήνουμε όλα να πάρουν μια βράση. Μεταφέρουμε ύστερα το συνολικό περιεχόμενο του ταβά σε ένα ταψί ή πυρέξ κι εκεί βάζουμε επίσης τη μανέστρα και τις σουπιές και, όπως είναι, το τοποθετούμε στον φούρνο, ο οποίος είναι ήδη προθερμασμένος στους 200 βαθμούς.

Το αφήνουμε περί τα σαράντα πέντε λεπτά μέσα στον φούρνο ώσπου η μανέστρα να πιει όλο το ζουμί. Κάπου – κάπου χρειάζεται να ανακατεύουμε το φαγητό για να μην κολλήσει.

Σουπιές γιουβέτσι: Αγιορείτικη συνταγή... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *