Τάρτα με κοτόπουλο, τυριά και εστραγκόν…


?Τάρτα με κοτόπουλο, τυριά και εστραγκόν?
Υλικά
Για τη ζύμη:
– 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 120γρ. κρύο βούτυρο
– 1 αυγό και 1 κρόκος
– 3κ.σ. κρύο νερό
– 1κ.γλ. τριμμένο ξερό εστραγκόν
– λίγο αλάτι
Για τη γέμιση:
– 400γρ. βρασμένο φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
– 4 ξερά κρεμμύδια
– 2 αυγά
– 1 1/2φλ. κρέμα γάλακτος
– 1φλ. γραβιέρα τριμμένη
– 1/2φλ. παρμεζάνα τριμμένη
– 3κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 2κ.σ. ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους και το ανακατεύουμε με το αλεύρι και λίγο αλάτι. Τρίβουμε με τα χέρια μας το μείγμα μέχρι να γίνει ψίχουλα, ρίχνουμε το αυγό, τον κρόκο, το εστραγκόν και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και να ξεκολλάει από τα χέρια. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια, την ανοίγουμε με τον πλάστη, την απλώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Ξεψαχνίζουμε το φιλέτο του κοτόπουλου. Βάζουμε σε ένα μπολ τα σοταρισμένα κρεμμύδια, το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, τα τριμμένα τυριά, το μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε ξεχωριστά τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και ενώνουμε τα δύο μείγματα. Αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει για λίγη ώρα μέχρι να τη σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Τάρτα με κοτόπουλο, τυριά και εστραγκόν... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *