Τα Ορφανά ΓΕΜΙΣΤΆ μου!…


Τα Ορφανά ΓΕΜΙΣΤΆ μου!
Και τους ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ μου από την ίδια ΓΈΜΙΣΗ..
ΓΕΜΙΣΤΑ ΟΡΦΑΝΆ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΡΏΜΑΤΑ!!!😍

Επί πλέον και ένα λάχανο 2 κιλών…
Για να τα μαγειρέψω σε σωτεζα..(νταβα)
Το λάχανο το Βραζω σε αλατισμένο νερό,
μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα του!!
Εγώ όπως γράφω κάθε φορά…τα φτιάχνω από την προηγούμενη μέρα…Για να μελωσουν..Και να δέσουν..τα αρώματα…

ΥΛΙΚΆ
Ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές Φλωρίνης,
πιπεριές χρωματιστές !!!
Από μυρωδικά θα βάλουμε μαϊντανό, δυόσμο και μάραθο.
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά και 4 σκελίδες σκόρδο.
Την ψίχα από τις ντομάτες, κολοκυθάκια και μελιτζάνες.
2 κσ πελτέ
αλάτι,πιπέρι και πολύ λάδι
Από ρύζι ΚΑΡΟΛΊΝΑ υπολογίζουμε 1 κοφτή κουταλιά της σούπας για κάθε γεμιστό και για τους ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ περίπου 1 κ.γ.
Τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Να μην είναι πολύ πηκτή η γέμιση από ρύζι .
Γεμίζουμε τα γεμιστά μας και με το υπόλοιπο υλικό τυλίγουμε τους λαχανοντολμάδες μας!!!
Επειδή έφτιαξα πολλά…Για όλους μας….οι λαχανοντολμαδες δε χωρούσαν στο ταψί…κι έτσι τους έβαλα σε κατσαρόλα..σωτεζα….
Τα έβαλα στο ψυγείο ταψί και κατσαρόλα,για να τα ψήσω αύριο.
Το ταψί στο φούρνο και τους ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
στο μάτι της κουζίνας…
Αφού βέβαια βάλω μέσα νερό να σκεπάσουν και ένα πιάτο από πάνω.
Θα τα ψήσω σκεπασμένα με λαδόκολλα κ αλουμινόχαρτο
στους 200βαθμους για 90′
Στη συνέχεια…θα τα ξεσκεπαζω κ θα τα ψήνω για άλλα 20′
για να πάρουν χρώμα.

ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ

Αναστασια Βλαχου-Σπιτικές δημιουργικές απολαύσεις με την Άννα

Τα Ορφανά ΓΕΜΙΣΤΆ μου!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.