Χοιρινό “δέμα” στο φούρνο…


Χοιρινό “δέμα” στο φούρνο ? Υλικά – 3 κιλά χοιρινό κρέας – 6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε μικρά κομμάτια – αλάτι – μαύρο και κόκκινο πιπέρι – λίγη σκόνη μουστάρδας Εκτέλεση: Πλένουμε καλά το κρέας με άφθονο νερό και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι την επιφάνειά του απο όλες τις πλευρές. Έπειτα, βάζουμε στις οπές που δημιουργήσαμε τις κομμένες σκελίδες σκόρδου, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη σκόνη μουστάρδας. Φροντίζουμε να πάνε σε όλο το κρέας τα μπαχαρικά μας και όχι μόνο σε μία πλευρά. Στη συνέχεια, τυλίγουμε το χοιρινό σε δύο λαδόκολλες σαν δέμα, δένουμε με σπάγκο, το βάζουμε σε ένα ταψί και μετά στο φούρνο, όπου το ψήνουμε πρώτα στους 200 βαθμούς, για 1 ώρα περίπου και μετά για 2-3 ώρες στους 150 βαθμούς. Ο χρόνος και η διάρκεια του ψησίματος εξαρτάται και από την ηλικία του κρέατος όσο και από το φούρνο για αυτό φροντίζουμε να ελέγχουμε τακτικά το “δέμα” μας. Καλή επιτυχία!

Χοιρινό "δέμα" στο φούρνο... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *