Χοιρινό ψαρονέφρι με παντζάρια…


?Χοιρινό ψαρονέφρι με παντζάρια?
Υλικά
– 1 κόκκινο γκρέιπφρουτ
– 2κ.σ. μουστάρδα
– 2κ.σ. ελαιόλαδο
– 3κ.σ. μέλι
– 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
– 3 κλαδάκια δεντρολίβανο
– 450γρ. παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα
– 1 ψαρονέφρι (περίπου 550γρ.)
– αλάτι
– μαύρο πιπέρι
– μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Με έναν αποφλοιωτή λαχανικών κόβουμε 4 λωρίδες από τη φλούδα του γκρέιπφρουτ. Στύβουμε 3/4φλ. χυμό σε ένα μικρό μπολ. Ανακατεύουμε μέσα τη μουστάρδα, το λάδι και 2κ.σ. μέλι και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τις φλούδες του γκρέιπφρουτ. Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μεγάλες πλαστικές σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς. Βάζουμε τα παντζάρια στη μία και το χοιρινό στην άλλη. Τις κλείνουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς. Καλύπτουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το χοιρινό στη λαμαρίνα, σκουπίζουμε την πολλή μαρινάδα και μετά απλώνουμε το υπόλοιπο μέλι (1κ.σ.) πάνω από το χοιρινό. Βγάζουμε τα παντζάρια από τη μαρινάδα και τα απλώνουμε γύρω από το χοιρινό. Αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε το κρέας για περίπου 20 λεπτά. Εάν έχουμε θερμόμετρο, όταν το βάλουμε μέσα στο κρέας, θα πρέπει να δείχνει 62 βαθμούς. Μεταφέρουμε το χοιρινό σε ένα ξύλο κοπής και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε τα παντζάρια και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για 7 λεπτά ακόμη. Όσο θα ψήνεται το φαγητό, μεταφέρουμε τη μαρινάδα σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Αφαιρούμε τα στερεά και αφήνουμε το υγρό να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να συμπυκνωθεί σε ένα σιροπιαστό γλάσο, περίπου για 8 λεπτά. Διατηρούμε το γλάσο ζεστό. Κόβουμε το χοιρινό σε φέτες και το αδειάζουμε σε μια πιατέλα μαζί με τα παντζάρια και τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε. Καλή επιτυχία!

Χοιρινό ψαρονέφρι με παντζάρια... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.