Χταπόδι Ψητό…


🐙 Χταπόδι 🐙 Ψητό
Πεντανόστιμος μεζές!

Υλικά❣️
4 άτομα
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
Ελαιόλαδο
ξύδι
Εκτέλεση❣️

Κόβουμε τη σακούλα του χταποδιού και καθαρίζουμε το εσωτερικό της. Από την άλλη πλευρά αφαιρούμε τα μάτια και το ράμφος.

Κάτω από άφθονο νερό το καθαρίζουμε πολύ καλά!

Σε μέτρια φωτιά το βράζουμε χωρίς νερό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει (το χταπόδι έχει την ιδιότητα να βγάζει υγρά, γι’ αυτό δε ρίχνουμε καθόλου).

Αφού βράσει, κόβουμε ένα-ένα τα πλοκάμια και τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε τηγάνι γκριλ για 3–4 λεπτά.

Σερβίρεται με λάδι, ξύδι και ρίγανη! Καλή Σας ❣️ Όρεξη

Χταπόδι Ψητό... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *