Αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο σαν σούβλας!!…


Αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο σαν σούβλας!!

Καλοί μου φίλοι,
Λόγω καραντίνας φέτος, οι περισσότεροι δεν θα φτιάξουν το κατσικάκι τους ή το αρνάκι τους στη σούβλα αλλά θα ψάξουν να βρουν συνταγές για να το φτιάξουν στο φούρνο.
Όλοι μας όμως αγαπάμε το αρνάκι σούβλας. Θα σας δώσω λοιπόν σήμερα μια “τεχνική” για να γίνει ίδιο με της σούβλας!!

Πως θα το φτιάξετε:
Καταρχήν το αρνάκι ή το κατσικάκι σας θα πρέπει να είναι σε δύο κομμάτια ίδιου βάρους. Θα το πλύνεται και θα το στεγνώσετε καλά να μην έχει υγρασία.
Θα ψιλοκόψετε σκόρδο, ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι. Απλώνεις σε πάγκο ένα μεγάλο αλουμινόχαρτο και από πάνω μια λαδόκολλα. Ρίχνεις λίγο λάδι. Τοποθετείς πάνω το κρέας,το λαδώνεις και ρίχνεις τα μυρωδικά σα να του κάνεις μασάζ, το πασπαλίζεις παντού. Το τυλίγεις πρώτα σε λαδόκολλα και μετά σε αλουμινόχαρτο πολύ σφιχτά.Το βάζεις σε ταψί χωρίς νερό, τίποτα υγρά και το ψήνεις στους 180 βαθμούς 1 ώρα για κάθε κιλό ανά κομμάτι.Δηλαδή αν το κάθε κομμάτι είναι ας πούμε 3 κιλά, το ψήνεις 3 ώρες. Μετά το ανοίγεις αφαιρείς τα χαρτιά και το αλουμινόχαρτο.Το αφήνεις ξεσκέπαστο και το ψήνεις για 20 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά για να κριτσανίσει η πέτσα του. Θα το δεις ανάλογα πόσο ψημένο και τραγανό το θέλεις.Το σερβίρεις φυσικά ζεστό. Θα είναι σαν ψητό σούβλας, και πολύ μαλακό!!

Αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο σαν σούβλας!!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *