Βιετναμέζικη κοτόσουπα με σπανάκι…


?Βιετναμέζικη κοτόσουπα με σπανάκι?
Υλικά
– 8φλ. ζωμός κότας
– 2κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
– 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
– 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, με το κόκαλο
– 1/2φλ. φύλλα φρέσκου κόλιανδρου (ή μαϊντανό)
– 1/2φλ. φρέσκα φύλλα δυόσμου
– 2-3 κινέζικα ξερά μανιτάρια, μουσκεμένα σε ζεστό νερό για 30 λεπτά
– 1/2 κιλό φύλλα σπανάκι
– 2-3 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό να βράσει, μαζί με το τζίντζερ, το σκόρδο και το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κόλιαντρο (ή μαϊντανό) και το δυόσμο, κρατώντας μερικά φύλλα και από τα δυο για στόλισμα. Όταν βράσει το κοτόπουλο, δηλαδή σε 30 λεπτά περίπου, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Ξεκοκαλίζουμε και κόβουμε το κρέας σε λουρίδες. Βάζουμε στο ζωμό τα μανιτάρια, αφού τα στραγγίσουμε, πετάξουμε το κοτσάνι και τα κόψουμε σε μικρές φέτες, καθώς και το σπανάκι. Σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Σερβίρουμε σε μπολ το κοτόπουλο, βάζουμε κρεμμυδάκι και αδειάζουμε από πάνω το ζωμό. Πασπαλίζουμε με τα αρωματικά χορταράκια που κρατήσαμε και σερβίρουμε τη σούπα. Καλή επιτυχία!

Βιετναμέζικη κοτόσουπα με σπανάκι... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *