Γαλλική κρεμμυδόσουπα…


?Γαλλική κρεμμυδόσουπα?
Υλικά
– 50γρ. βούτυρο
– 450γρ. κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
– 1/2 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
– 1κ.γλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 λίτρο ζωμό βοδινό
– 8 φέτες ψωμί τύπου γαλλικής μπαγκέτας
– 200γρ. γραβιέρα και κεφαλοτύρι τριμμένο – – αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία όσο μας επιτρέπει η κουζίνα μας, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 ώρα. Ανά ένα τέταρτο ανοίγουμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Στο τέλος της μιας ώρας το κρεμμύδι πρέπει να έχει ένα διάφανο καφετί χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ψήνουμε για 1-2 λεπτά. Βάζουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό σιγά – σιγά και ανακατεύουμε. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και όταν αρχίσει να βράζει, την κατεβάζουμε. Σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι. Προθερμαίνουμε τη ψησταριά στη μέγιστη θερμοκρασία. Γεμίζουμε τα μπολ της σούπας και προσεκτικά τοποθετούμε δύο φέτες ψωμί σε κάθε μπολ (εάν χρησιμοποιήσουμε μπολ με μικρό στόμιο, θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα με το γκρατιναρισμένο ψωμί). Πασπαλίζουμε με αρκετό τυρί και τοποθετούμε τα μπολ κάτω από τη ψησταριά. Ψήνουμε για 5-10 λεπτά περίπου, έτσι ώστε το τυρί να λιώσει και να ροδίσει. Καλή επιτυχία!

Γαλλική κρεμμυδόσουπα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *