Γιουβέτσι με μοσχάρι στον φούρνο


Μιας που ξέχασα να μουλιασω τα ρεβύθια το βράδυ το γλίτωσαν το όσπριο σήμερα!!!Μεταφέρεται για αύριο όμως!
Έτσι λοιπόν Μαγείρεψα Γιουβέτσι με μοσχάρι στον φούρνο για σήμερα!!!

Πρώτα περνώ το μοσχαράκι εγώ έβαλα νουα σπάλας 4 φιλέτα χοντρα και τα κοβω μπουκιες!!
Σε μια κατσαρόλα με αρκετό λαδακι τσιγαριζω ένα κρεμμύδι σε κομματάκια η τριμμενο,μαζί με μια σκ Σκορδο τριμμενη η ψιλοκομμένη!Μόλις μαραθουν λίγο ρίχνω το κρέας(σε Μπουκιες) και του δίνω χρώμα απολες τις μεριές!!(Σβήνω με λίγο κρασί αν θέλω) αλλιώς ρίχνω μια κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα (χτυπημένη στο μουλτι να λιώσει καλά) ,2 μπαλάκια μπαχαρι,λίγο ζάχαρη, αλάτι , πιπέρι και 1 κ.σ πελτέ!
Τα ανακατεύω καλά και προσθέτουμε νερό(έβαλα όσο το μπωλ από το μουλτι γεμάτο νερό )!!Σκεπαζω με καπάκι την κατσαρόλα και ψήνω να βράσει και ψηθεί το κρέας μου καλα!!
Όποιος έχει χύτρα ειναι πιο γρήγορο …εγώ δεν εχω αλλά δεν περνει πολύχρονο μαγειρέματος το κρέας!!!Κοιτάω ανά τόσο να μην εξατμιστεί το νερό και χρειαστεί άλλο και αν το κρέας έχει αρχίσει να ψήνεται!
Όταν πλέον δω πως το μοσχαράκι είναι ψημένο και τρυπιεται καλά με το πηρούνι ανάβω τον φούρνο και προθαιρμενω στους 180 αντιστασεις!!
Περνώ την γάστρα (η αν δεν έχω ταψί η πυρέξ ότι θέλω)εγώ έβαλα σε γάστρα ριχνω μέσα το κρέας με την σάλτσα από την κατσαρόλα ,προσθέτω κριθαράκι (μεσαίο)όσο εμείς θέλουμε εγώ έβαλα 2 κούπες πρόσθεσα νερό όσα να σκεπάζει το κρέας στην γάστρα και έριξα μια μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε 6 κομμάτια διάσπαρτη στο ταψί!
Έβαλα το ταψί στον φούρνο να ψηθεί το φαγητό μου!!
Ανά τόσο με μια ξύλινη κουτάλα άνοιγα και ανακατεύα ελαφριά το κριθαράκι!!Αν δω πως χρειάζεται νερο κατά το ψήσιμο προσθέτω ξανά λίγο λίγο θέλω το φαγητό μου όταν το σβήσω να έχει σαλτσουλα όχι να την έχει ρουφήξει όλη το κριθαράκι!!!Όταν είναι έτοιμο το κριθαράκι γυρίζω τον φούρνο στο γκρίλ αν θέλω να πάρει χρώμα στην επιφάνεια το φαγητό μου!!!Σερβίρω ζεστό ζεστό!!!

Γιουβέτσι με μοσχάρι στον φούρνο 1
Γιουβέτσι με μοσχάρι στον φούρνο 2
Γιουβέτσι με μοσχάρι στον φούρνο 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *