Γκούλας(σούπα)…


?Γκούλας(σούπα)?
Υλικά
– 800γρ. κιλότο μοσχαρίσιο
– 2 κρεμμύδια
– 1 πράσινη πιπεριά
– 2 κόκκινες πιπεριές
– 100γρ. χυμό ντομάτας
– 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
– 250 γρ. πατάτες
– λίγο κύμινο
– λίγη γλυκιά πάπρικα
– λίγο λάδι
– 650ml νερό ή ζωμό
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Πρώτα κόβουμε το κρέας σε μπουκιές. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές στη μέση και μετά σε ροδέλες. Τρίβουμε τη ντομάτα και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά τέταρτα. Σε μια κατσαρόλα, αφού πρώτα κάψει καλά το λάδι, ρίχνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε καλά από όλες τις μεριές του (προσέχουμε να μην το γυρίζουμε συνέχεια, γιατί θα βγάλει τα ζουμιά του). Μετά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές τσιγαρίζοντας 2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε την πάπρικα, το κύμινο και μετά τη ντομάτα. Με μια ξύλινη κουτάλα ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας για να ξεκολλήσει όλη η ουσία που έβγαλε το κρέας στο τσιγάρισμα. Προσθέτουμε και το νερό (ή το ζωμό). Αλατοπιπερώνουμε. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 1/2 περίπου ώρα. Ρίχνουμε μέσα και τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά ακόμη (συμπληρώνουμε υγρά αν χρειαστεί). Καλή επιτυχία!

Γκούλας(σούπα)... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *